Formula 1: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Alfa Romeo

Formula 1: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Alfa Romeo
Το Ιταλικό brand καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη Sauber στην F1.

Από το 2018 η Alfa Romeo έχει συνδέσει και πάλι το όνομά της με τον μαγικό κόσμο της Formula 1, αν και με συμμετοχή διαφορετική εκείνης στα άγουρα χρόνια του σπορ – τότε που ήταν σε ρόλο κατασκευαστή αλλά και πρωταγωνιστή.

Η επιστροφή έγινε μέσω χορηγίας στη Sauber Motorsport τη χρονιά που με τα μονοθέσια της ελβετικής ομάδας αγωνίζονταν ο πιτσιρικάς ακόμα Σαρλ Λεκλέρ και ο Σουηδός Μάρκους Έρικσον που πλέον μάχεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και τα IndyCar.

Από το 2019, το Ιταλικό brand έχει ουσιαστικά πάρει πάνω του τη συμμετοχή της ομάδας στο σπορ αλλά πάντα – δίχως καμία τεχνική/τεχνολογική εμπλοκή, μόνο εμπορική αφού κάθε αγωνιστικό κομμάτι το διαχειρίζεται η Sauber. Αυτή την τριετία, στα κόκπιτ ήταν ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Κίμι Ράικονεν και ο δοκιμαστής της Scuderia Ferrari (η οποία προμηθεύει και τις υβριδικές μηχανές) Αντόντιο Τζιοβινάτσι.

Βάλτερι Μπότας

Μετά από τρεις συνεχόμενες όγδοες θέσεις στη βαθμολογία των κατασκευαστών, πέρυσι η Alfa Romeo έπεσε στην ένατη. Όμως φέτος τα πράγματα κυλούν εντελώς διαφορετικά.

Η C42 είναι πολύ πιο ανταγωνιστική ανταγωνιστική και οι Βάλτερι Μπότας και Ζου Γκουάνγιου που αποτελούν το νέο οδηγικό δίδυμο έχουν ήδη μαζέψει 25 πόντους (24 και 1 αντίστοιχα), τοποθετώντας την ελβετική ομάδα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτά είναι καλά νέα για τους φίλους του brand που θέλουν να παραμείνει στη Formula 1, αφού αυτή η ανοδική πορεία αναμένεται να φέρει και επέκταση της δέσμευσης, η οποία αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Ζαν Φιλίπ Ιμπαρατό

Το πότε, το αποκάλυψε ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν Φιλίπ Ιμπαρατό, μιλώντας motorsport.com. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος είπε: «Το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στην Alfa Romeo και τη Sauber θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Δε θα είναι περίπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν δύο πράγματα τα οποία θα πρέπει να αξιολογήσουμε. Το ένα είναι τα αποτελέσματα και το άλλο είναι τα οικονομικά οφέλη της εμπλοκής μας».

Το πρώτο σκέλος είναι ξεκάθαρα σε εξαιρετικό επίπεδο για τα δεδομένα της ομάδας. Το budget cap έχει μειώσει τα κόστη ενώ μία ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της, μαρτυρά πως ο αριθμός των χορηγών έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Όλα λοιπόν, δείχνουν πως πάμε για ανανέωση, πράγμα που πρέπει να έπαιξε και το ρόλο του στο προ μερικών μηνών ναυάγιο των συζητήσεων της Sauber με την Andretti για πιθανή εξαγορά.

Βάλτερι Μπότας

Φωτογραφίες: Alfa Romeo F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!