Ford F-150 Lightning: «Το Model T της ηλεκτρικής εποχής» (vid)

Ford F-150 Lightning: «Το Model T της ηλεκτρικής εποχής» (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Ford F-150 Lightning: «Το Model T της ηλεκτρικής εποχής» (vid)
Οι τιμές αρχίζουν κάτω από τα 40.000 δολάρια και η Ford έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 200.000 παραγγελίες!

Με το Model T, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που κατασκευάστηκε σε γραμμή παραγωγής, παρομοίασε o Μπιλ Φορντ το F-150 Lightning. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ford Motor Company απηύθυνε ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους της Ford, με αφορμή την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού pick up στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η Ford έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες για το F-150 Lightning, καθώς το F-150 είναι το πιο δυνατό εμπορικά μοντέλο της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, τo μεσαίο pick up είναι το πρώτο σε πωλήσεις όχημα στη χώρα, ανεξαρτήτως κατηγορίας! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην παρουσιάσει και την ηλεκτρική εκδοχή του, από τη στιγμή μάλιστα που οι ανταγωνιστές της έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις. Οι παραγγελίες έχουν φθάσει τις 200.000, με τη Ford να σχεδιάζει ετήσια παραγωγή 150.000 μονάδων για το 2023.

Ford F-150 Lightning

Το F-150 Lightning λανσάρεται άμεσα, σε δύο εκδόσεις ισχύος με 426 ή 563 ίππους. Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, προσφέρουν τετρακίνηση. Η ισχυρότερη έκδοση χρειάζεται λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα. Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, η μέγιστη αυτονομία φθάνει έως τα 480 χλμ. Οι τιμές του στις ΗΠΑ αρχίζουν κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Στον εξοπλισμό του pick up περιλαμβάνονται δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στις υποδομές (π.χ. σε ένα σπίτι όπου έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος), ψηφιακό ταμπλό με οθόνη 12,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 15,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης BlueCruise στον αυτοκινητόδρομο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!