BMW και Bosch συνεργάζονται για το «έξυπνο» σπίτι (vid)

BMW και Bosch συνεργάζονται για το «έξυπνο» σπίτι (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW και Bosch συνεργάζονται για το «έξυπνο» σπίτι (vid)
Η ηλεκτρική BMW i4 συνεργάζεται με την Bosch για τον εξ αποστάσεως έλεγχο κάθε ηλεκτρικής συσκευής στο σπίτι του οδηγού.

Η αυτοκίνηση βιώνει συγκλονιστικές αλλαγές την τρέχουσα δεκαετία, με τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σταδιακά σε… υπολογιστές πάνω σε ρόδες. Ειδικά τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις οικίες, λαμβάνοντας αλλά και παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια όταν υπάρχει σχετική ανάγκη.

Μέσω του συστήματος πολυμέσων, τα… έξυπνα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν με τα σπίτια, ελέγχοντας μία σειρά από λειτουργίες. Η BMW ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Bosch για το έξυπνο σπίτι. Οι οδηγοί της νέας ηλεκτρικής i4 θα μπορούν να ελέγχουν το Bosch Smart Home, μέσω της σύνδεσης του Apple CarPlay και της προσωπικής βοηθού Siri.

BMW Bosch Smart Home

Ο οδηγός χρειάζεται απλά να πει "Hey Siri" για να ενεργοποιήσει το σύστημα φωνητικών εντολών, καθώς δεν απαιτείται καν να πατήσει το σχετικό κουμπί στο τιμόνι. Μάλιστα ανταποκρίνεται όχι μόνο σε εντολές, αλλά και σε ερωτήσεις, του στιλ «είναι κλειστά τα παράθυρα στο σπίτι;».

Η πρόσβαση στις συσκευές του Bosch Smart Home είναι επίσης εφικτή μέσω τόσο του Google Assistant στο Android Auto όσο και του Amazon Alexa Car Integration.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε στην Ελλάδα τη νέα ηλεκτρική BMW i4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!