WRC, Ράλλυ Κροατίας: Ο Τάνακ απειλεί τον Ροβάνπερα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Κροατίας: Ο Τάνακ απειλεί τον Ροβάνπερα (vid)
Σε ντέρμπι εξελίσσεται ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με 19 δευτερόλεπτα να χωρίζουν πλέον τους δύο πρώτους.

Νέο ενδιαφέρον έδωσε στο Ράλλυ Κροατίας η εξέλιξη του δεύτερου σκέλους, μιας και η διαφαινόμενη επικράτηση του Κάλε Ροβάνπερα, μόνο σίγουρη δεν είναι πια! Το προβάδισμα των 94 δευτερολέπτων έπεσε στα 19 και όλα θα κριθούν στις 4 ειδικές διαδρομές της Κυριακής!

Ο οδηγός που πρωταγωνίστησε το Σάββατο ήταν ο Όιτ Τάνακ της Hyundai Motorsport, που ροκάνιζε τη διαφορά από τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing, ώσπου το κλατάρισμα τους εμπρός αριστερού ελαστικού του Φινλανδού στην τελευταία ειδική του πρωινού loop, έδωσε επιπλέον ώθηση στις ελπίδες του αντιπάλου του.

Αμφότεροι κέρδισαν από μία ειδική διαδρομή, σε μία ημέρα όπου η βροχή και η ομίχλη έπαιξαν πάλι το ρόλο τους (μάλιστα το δεύτερο πέρασμα από την ΕΔ Πλατακ ματαιώθηκε) και η νίκη θα κριθεί ανάμεσά τους, μιας και ο πλησιέστερος αντίπαλος είναι ένα λεπτό μακριά.

Αυτός είναι ο Κρεγκ Μπριν της M-Sport, που έκανε ένα λάθος σε μία φουρκέτα αλλά επωφελήθηκε από τα χίλια κακά της μοίρας του Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai πήρε ποινή ενός λεπτού γιατί υπερέβη (κατά πολύ) το όριο ταχύτητας σε απλή διαδρομή κι έπειτα άλλων 10 δευτερολέπτων, γιατί άργησε να φύγει από το σέρβις. Προσπάθησε να ανακάμψει και τελικά μάζεψε σχεδόν 40 δευτερόλεπτα έναντι του Ιρλανδού, με αποτέλεσμα να τους χωρίζουν πλέον λιγότερα από 5!

Έκτος είναι ο Έλφιν Έβανς της Toyota που ψάχνει τον πρώτο φετινό του τερματισμό στους βαθμούς και πίσω του, ο Ιάπωνας teammate του, Τακαμότο Κατσούτα. Εκτός αγώνα είναι πλέον ο Όλιβερ Σόλμπεργκ που είχε έξοδο στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, στην οποία το Hyundai i20 N πήρε φωτιά.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:

1. Ροβάνπερα, Toyota GR Yaris Rally1, 2:14:54.5
2. Τάνακ, Hyundai i20 N Rally1, +19.9
3, Μπριν, Ford Puma Rally1, +1:13.4
4. Νεβίλ, Hyundai i20 N Rally1, +1:18.3
5. Έβανς, Toyota GR Yaris Rally1, +2.08.2
6. Κατσούτα, Toyota GR Yaris Rally1, +5:47.7

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) που απλώνονται σε 54.48 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!