Έξοδος για το Πάσχα: Μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2019

Κώστας Μπιτσικώκος
Έξοδος για το Πάσχα: Μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2019
Μετά από δύο χρόνια με περιορισμούς στις μετακινήσεις, οι κάτοικοι της Αθήνας εγκατέλειψαν μαζικά το… κλεινόν άστυ προκειμένου να σουβλίσουν τον οβελία όπως του… αρμόζει.

Εικόνα… δεκαπενταύγουστου θυμίζουν οι δρόμοι της Αθήνας, καθώς φέτος σημειώθηκε μία από τις μαζικότερες εξόδους των τελευταίων ετών. Με δύο χρόνια κατά τα οποία δεν επιτρεπόταν το Πάσχα η μετακίνηση από νομό σε νομό – λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού – να έχουν προηγηθεί, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου έφυγαν μαζικά για την επαρχία.

Τα στατιστικά στοιχεία που μας παραχώρησαν οι εταιρείες διαχείρισης και λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας (Ολυμπία Οδός και Νέα Οδός αντίστοιχα), επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή. Καταγράφηκε αυξημένη έξοδος τόσο προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα όσο και προς την Πελοπόννησο, σε σχέση με το 2019, το τελευταίο έτος χωρίς περιορισμούς.

Έξοδος από την Αθηνών - Κορίνθου

Ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς κορυφωνόταν η έξοδος των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.

Τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού για την εβδομάδα από την προηγούμενη Παρασκευή (15/4) έως και την Μεγάλη Πέμπτη (21/4) δείχνουν αύξηση των διελεύσεων από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας κατά 5,6% (244.024 διελεύσεις συνολικά). Εντυπωσιακή ήταν η έξοδος κατά την Μεγάλη Τετάρτη (20/4), όταν καταγράφηκαν 42.574 διελεύσεις από το σταθμό της Ελευσίνας, αριθμός αυξημένος κατά 18,7% σε σχέση με την Μεγάλη Τετάρτη του 2019! Η μεγαλύτερη έξοδος σημειώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη, με 67.251 διελεύσεις.

Έξοδος από την Αθηνών - Λαμίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νέας Οδού, από το σταθμό διοδίων των Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία, πέρασαν την Μεγάλη Πέμπτη (21/4) 48.959 οχήματα (+6,18% σε σχέση με την Μεγάλη Πέμπτη του 2019). Αντιθέτως, μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (22/4) οι διελεύσεις ήταν μειωμένες κατά 8,1% (28.336 έναντι 30.831 το 2019).

Η επιστροφή των εκδρομέων στα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να γίνει σταδιακά, με τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων να αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Ημέρες κατά τις οποίες θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!