Formula 1, GP Ίμολα: To πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, GP Ίμολα: To πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Τα κορυφαία πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση το τριήμερο του Πάσχα.

Παρά την εορταστική περίοδο, η αγωνιστική δράση παίζει δυναμικά στο gMotion by Gazzetta με δύο μεγάλους αγώνες να λαμβάνουν χώρα το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Τόσο η Formula 1 όσο και το MotoGP θα πραγματοποιήσουν τον πρώτο τους αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους σε Ιταλία και Πορτογαλία αντίστοιχα.

Formula 1

Η Formula 1 θα επισκεφθεί την ιστορική πίστα της Ίμολα για το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια. Ο τέταρτος αγώνας του 2022 γίνεται δίπλα στο «σπίτι» της Ferrari, με ένα τεράστιο πλήθος οπαδών να αναμένεται να κατακλύσει τις κερκίδες. Μάλιστα πρόκειται για ένα άκρως σημαντικό τριήμερο για τους «κόκκινους», μια και ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών έχοντας κατακτήσει δύο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες του 2022.

GP Αυστραλίας 2022

Στην Ίμολα θα δούμε τον πρώτο Αγώνα Sprint της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές, το Σάββατο θα δούμε το Sprint διάρκειας 100 χιλιομέτρων, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix διάρκειας 63 γύρων. Εκεί αναμένουν ακόμα μία μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari και της Red Bull Racing, με τη Mercedes-AMG να συνεχίζει την προσπάθειά της για να μειώσει τη διαφορά από τις κορυφαίες ομάδες.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για βροχές καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Από πλευράς ελαστικών, η Pirelli θα φέρει τις γόμες ελαστικών C2 (σκληρή), C3 (μέση) και C4 (μαλακή).

Η τηλεοπτική μετάδοση του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ και την CosmoteTV. Μη χάσετε τα LIVE του gMotion by Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές, τον Αγώνα Sprint και το Grand Prix της Κυριακής

Πρόγραμμα Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια Formula 1

Παρασκευή 22 Απριλίου

14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 23 Απριλίου

13:30 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:30 – Αγώνας Sprint (LIVE)

Κυριακή 24 Απριλίου

16:00 – Αγώνας

MotoGP

Μετά τους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, το MotoGP ταξιδεύει στην Πορτογαλία και την πίστα του Πορτιμάο για ακόμη ένα συναρπαστικό τριήμερο. Οι τέσσερεις πρώτοι αγώνες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανατρεπτικοί, με τον Ενέα Μπαστιανίνι της Gresini Racing να έχει κάνει τη μεγάλη έκπληξη, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες, και παράλληλα να προηγείται στη βαθμολογία.

<span id=MotoGP 2022" data-entity-type="file" data-entity-uuid="1ca46ac0-0583-4ad3-a6d9-b4fc72ea6d9b" src="/sites/default/files/inline-images/2021-07/FQANBd6WYAg6Dbl.jpg">

Οι εργοστασιακοί αναβάτες της ιταλικής φίρμας θέλουν να αντιδράσουν και να γυρίσουν τη ζυγαριά υπέρ τους, όμως τόσο η Yamaha, όσο και η Honda ψάχνουν την πρώτη τους νίκη το 2022. Ο πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό, θέλει όσο τίποτα να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, ενώ οι φήμες για το μέλλον του οργιάζουν. Από την άλλη, ο Μαρκ Μάρκεθ, έπειτα από μία εκπληκτική εμφάνιση στο GP ΗΠΑ θέλει να μπει στο παιχνίδι του τίτλου με την πρώτη του νίκη στη φετινή χρονιά.

Στο μεγάλο αγώνα της Κυριακής, οι αναβάτες του MotoGP θα πραγματοποιήσουν συνολικά 25 γύρους στην πίστα των 4,6 χιλιομέτρων. Η τηλεοπτική μετάδοση του Grand Prix Πορτογαλίας θα πραγματοποιηθεί από την CosmoteTV. Μην χάσετε τα LIVE του gMotion by Gazzetta στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Πρόγραμμα Grand Prix Πορτογαλίας MotoGP

Παρασκευή 22 Απριλίου

11:55 – Πρώτη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:10 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 23 Απριλίου

11:55 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:30 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:10 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 24 Απριλίου

11:40 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Redbullcontentpool.com, Gresini Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!