Νέα BMW Σειρά 7: Ηλεκτρική και με κινηματογραφική οθόνη για τους πίσω επιβάτες (vid)

Νέα BMW Σειρά 7: Ηλεκτρική και με κινηματογραφική οθόνη για τους πίσω επιβάτες (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέα BMW Σειρά 7: Ηλεκτρική και με κινηματογραφική οθόνη για τους πίσω επιβάτες (vid)
Η ναυαρχίδα των Βαυαρών παρουσιάστηκε επίσημα στο Μόναχο, με το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά να ακολουθεί το φθινόπωρο

Με μήκος σχεδόν 5,4 μέτρα, η νέα BMW 7 Series είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της γερμανικής μάρκας. Η ναυαρχίδα των Βαυαρών παρουσιάστηκε επίσημα στο Μόναχο, με το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά να ακολουθεί το φθινόπωρο. Στην BMW αποφάσισαν η νέα 7άρα να είναι διαθέσιμη μόνο σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, το οποίο φθάνει τα 3,21 μέτρα. Έτσι προσφέρονται εξαιρετικά μεγάλοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, με το αυτοκίνητο να οδηγεί κυρίως σοφέρ.

Οι σημαντικές διαφορές της νέας Σειράς 7 σε σχέση με την προκάτοχό της δεν σταματούν εδώ: αρχικά στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση i7 (με τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις), ενώ θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2023 οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, ισχύος έως 571 ίππους. Μην περιμένετε στην Ευρώπη BMW 7 Series με κινητήρα βενζίνης. Η συγκεκριμένη έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V προορίζεται μόνο για ΗΠΑ και Κίνα. Πάντως αργότερα θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο μοντέλο με πετρελαιοκινητήρα και σύστημα 48V.

BMW i7

Το λανσάρισμα της ηλεκτρικής i7 γίνεται με την έκδοση xDrive60. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 544 ίππους και ροπή 745 Nm. Η μεγάλη μπαταρία των 101,7 kWh προσφέρει αυτονομία έως 625 χλμ. Μέσω ταχυφορτιστή 195 kW, η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί 34 λεπτά. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις της i7, με κορυφαία την M70 xDrive, η οποία θα ξεπερνά σε ισχύ τους 600 ίππους και σε ροπή τα 1.000 Nm!

BMW i7

Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της Σειράς 7, η νέα ναυαρχίδα της BMW θα κατασκευάζεται στο Ντίνγκολφινγκ της Γερμανίας. Το εσωτερικό του μεγάλου σεντάν χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Ξεχωρίζουν το ψηφιακό ταμπλό με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς καθώς και η κινηματογραφική οθόνη ultra-HD διαγωνίου 31 ιντσών, για τους πίσω επιβάτες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!