Formula 1, Αλόνσο: «Δύσκολα θα φτάσουμε τη Ferrari»

Formula 1, Αλόνσο: «Δύσκολα θα φτάσουμε τη Ferrari»
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες της ομάδας του στη φετινή σεζόν της F1.

Το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με καθόλου καλό τρόπο για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο οδηγός της Alpine μετρά μόλις 2 βαθμούς στη φετινή σεζόν της Formula 1, τους οποίους κατέκτησε στον εναρκτήριο αγώνα, στο Μπαχρέιν. Στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε έπειτα από μηχανικό πρόβλημα, ενώ στην Αυστραλία η τύχη του γύρισε και πάλι την πλάτη, καθώς τερμάτισε εκτός βαθμών.

Η A522 δεν μπορεί να παλέψει για βάθρα ή νίκες παρά τις προσδοκίες του Ισπανού για τη φετινή χρονιά, κάτι το οποίο δεν τον αφήνει ικανοποιημένο. Παρά το γεγονός πως στην Αυστραλία έδειχνε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, δεν μπορούσε να αγγίξει σε απόδοση τους κορυφαίους συνδυασμούς.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Αλόνσο παραδέχθηκε την κατωτερότητα της Alpine και τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να φτάσει τη Scuderia Ferrari που έχει το ταχύτερο μονοθέσιο ως τώρα το grid: «Είναι πολύ αισιόδοξο το σενάριο να κλείσουμε τη διαφορά με τους πρώτους. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε τη Ferrari, είμαστε οκτώ δέκατα ή ένα δευτερόλεπτο πίσω τους αυτή τη στιγμή. Θα δούμε όμως. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Είναι ακόμα αρκετά νωρίς και με τα νέα μονοθέσια μπορεί να βρεις κάτι μεγαλύτερο σε απόδοση από αυτό που υπολόγιζες αρχικά με βάση τις μετρήσεις στην αεροδυναμική σήραγγα. Έτσι, υπάρχει η περίπτωση να κάνεις ένα πολύ μεγάλο άλμα στην απόδοση».

Έπειτα από τρεις αγώνες στο 2022, η Alpine βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 22 βαθμούς. Παρά τα κακά αποτελέσματα του Αλόνσο, ο Εστεμπάν Οκόν έχει μαζέψει συνολικά 20 βαθμούς ως τώρα.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!