Stellantis: Διακόπτει την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία

Κώστας Μπιτσικώκος
Stellantis: Διακόπτει την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία
Η απόφαση έρχεται ως συνέπεια των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί αλλά των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Με αρκετές εβδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Stellantis ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής οχημάτων στον κόσμο, έκανε γνωστό ότι διέκοψε τη λειτουργία του εργοστασίου στην Καλούγκα, νοτιοδυτικά της Μόσχας.

«Δεδομένης της καθημερινής αύξησης των εκατέρωθεν κυρώσεων αλλά και των δυσκολιών στις μεταφορές, η Stellantis διακόπτει τις εργασίες παραγωγής οχημάτων στην Καλούγκα, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τις κυρώσεις και για να προστατευθούν οι εργαζόμενοί της. Η Stellantis καταδικάζει τη βία και υποστηρίζει όλες τις ενέργειες για την επικράτηση της ειρήνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το εργοστάσιο στην Καλούγκα κατασκευάζει αρκετά μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ελαφρά επαγγελματικά: τα Peugeot 408, Traveller, Expert, Partner και Partner Crossway, τα Opel Combo Cargo, Combo Life, Zafira Life και Vivaro, τα Citroen С4, SpaceTourer, Jumpy, Berlingo Multispace και Berlingo.

Stellantis Ρωσία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!