Οι Stellantis και Qualcomm ενώνουν δυνάμεις

Κώστας Παστρίμας
Οι Stellantis και Qualcomm ενώνουν δυνάμεις
Οι μάρκες της Stellantis θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Qualcomm στα αυτοκίνητά τους.

Η Stellantis υπέγραψε πολυετή συμφωνία για τη χρήση της επόμενης γενιάς τεχνολογίας σύνδεσης αυτοκινήτων της Qualcomm στη σειρά των οχημάτων της, όπως ανακοινώθηκε από κοινή ανακοίνωση των εταιρειών. Οι δεκατέσσερις μάρκες της Stellantis, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Peugeot, Citroen, Opel, Fiat και Jeep, θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία τηλεματικής και 5G της Qualcomm, ξεκινώντας από το 2024 με τη Maserati να είναι η πρώτη που θα το κάνει.

«Η τεχνολογική μας συνεργασία με την Qualcomm Technologies είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εντοπίζουμε τους ηγέτες του κλάδου για να εργαστούν μαζί με τις παθιασμένες και ταλαντούχες εσωτερικές μας ομάδες καθώς μεταμορφώνουμε τα οχήματά μας μέσω μιας προσέγγισης που καθορίζεται από το λογισμικό. Αυτό τελικά θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του τρόπου ζωής των πελατών μας μέσω ασφαλών, εξατομικευμένων και πάντα συνδεδεμένων λειτουργιών», δήλωσε ο Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis. «Η μεγάλη εμπειρία της Qualcomm Technologies στην αυτοκινητοβιομηχανία ως ηγέτης του κλάδου των ημιαγωγών θα μας επιτρέψει να ενσωματώσουμε βασικά στοιχεία των νέων μας πλατφορμών και να διαχειριστούμε πιο στενά την πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών για να παρέχουμε πρόσβαση στις καλύτερες τεχνολογίες και να καλύψουμε τις δυνατότητες παραγωγής της Stellantis».

H Stellantis θα χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit επόμενης γενιάς για να τροφοδοτήσει το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας STLA SmartCockpit, το οποίο σχεδιάζεται και κατασκευάζεται μαζί με την Amazon και τη Foxconn. Οι πλατφόρμες Snapdragon Cockpit είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία στην καμπίνα των επιβατών, επιτρέποντας premium ήχο και κρυστάλλινη φωνητική επικοινωνία. Οι πλατφόρμες Snapdragon Cockpit θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη βελτίωση του STLA Brain, συμβάλλοντας στη βελτίωση των δυνατοτήτων προσωπικού βοηθού εντός του οχήματος με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!