Θέαμα στη λασποβροχή στην πρεμιέρα του IAME Series Greece

Πάνος Σεϊτανίδης
Θέαμα στη λασποβροχή στην πρεμιέρα του IAME Series Greece
Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν έναν ακόμα φετινό αγώνα του karting αλλά δίχως να πατήσουν φρένο στους αγωνιζόμενους.

Με τη συμμετοχή 29 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες διεκδικώντας ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2022!

Ένας αγώνας στον οποίο διατηρήθηκε το φετινό μοτίβο των κακών καιρικών συνθηκών, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και λασποβροχή. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν πτόησε τους «warriors» που βρέθηκαν στο Kartodromo και πρωταγωνίστησαν σε εντυπωσιακές μονομαχίες, παρά τις απαιτητικές συνθήκες που ανέβαζαν σημαντικά το βαθμό δυσκολίας.

IAME Series Greece

Η πρεμιέρα, αφορούσε τέσσερις αγωνιστικές κατηγορίες. Στην X30 MINI (8-12 ετών) είχαμε 13 συμμετοχές, με μεγάλο νικητή του Τελικού τον Αντώνη Βούρο (#27, Saganas Team, Birelart). Δεύτερος ήταν ο Θάνος Ζάχος (#32, Praga Zahos Karting, Praga) και τρίτος ο Τζωρτζ Σεμπαστιάν Παυλόπουλος (#6, Ecinisi.gr Sports Team, OTK).

Οκτώ εκ των συμμετεχόντων ανήκαν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών) κι εκεί, στο τέλος πανηγύρισε ο Έκτορας Τσέντας (#64, Zorri Motorsport Birelart Greece, Birelart), με τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) και Γιώργο Ψαρουδάκη (#54, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.

IAME Series Greece

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 5 αθλητές, με τον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (#126, Praga Zahos Karting, Praga) να αφήνει πίσω του τους Μανώλη Λιουδάκη (#129, Speedforce, Exprit) και Βασίλη Αποστολίδη (#111, Galaxy Motorsports, Parolin).

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε 7 οδηγούς στο grid και νικητής του Τελικού ήταν ο Γιάννης Ντάφος (#234, Praga Zahos Karting, Praga). Μοιράστηκε το βάθρο με τους Χρήστο Οικονόμου (#216, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) και Γιώργο Αραβανή-Καστινιέιρα (#210, Speedforce, LN Kart).

IAME Series Greece

Τέλος στην X30 MASTER (άνω των 30 ετών) που φέτος αποτελεί αυτόνομη κατηγορία, πανηγύρισε o Γιώργος Κατσίνης (#319, KR Bouriotis, Kart Republic), με δεύτερο τον Γιάννη Τανή (#321, Praga Zahos Karting, Praga) και τρίτο τον Αλέξανδρο Καψή (#350, KR Bouriotis, Kart Republic).

Οι προαναφερθέντες, εκτός τη χαρά της επιτυχίας, απέκτησαν και προβάδισμα στο κυνήγι των 8 εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς (IWF), καθώς το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting.

IAME Series Greece

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας σε ελεύθερες δοκιμές, χρονομετρημένες δοκιμές, Προκριματικό Α, Προκριματικό Β και Τελικό, πατώντας εδώ.

Η συνέχεια είναι στις 29 Μαΐου, πάλι στο Kartodromo, ενώ το φυσικό «σπίτι» του θεσμού θα φιλοξενήσει και τον τρίτο γύρο της σεζόν του 2022, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!