H Ferrari θα υποδεχθεί τις Porsche και Audi υπό όρους

H Ferrari θα υποδεχθεί τις Porsche και Audi υπό όρους
Η ιστορική ομάδα είναι ανοιχτή στην είσοδο των Γερμανών στο σπορ αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το σίριαλ εισόδου του Volkswagen Group στον μαγικό κόσμοι της Formula 1 βρίσκεται στην κορύφωσή του, με τις Porsche και Audi να είναι προ των πυλών του σπορ. Το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου έχει δοθεί και αυτό που απομένει, είναι η οριστικοποίηση των τεχνικών κανονισμών που θα αφορούν στους κινητήρες και θα ισχύουν από το 2026.

Αυτό περιμένουν οι Γερμανοί, αυτό περιμένει όμως και ο ανταγωνισμός, αφού ναι μεν είναι καλό για την κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού να υποδεχθεί δύο τόσο μεγάλα brands, πρέπει δε αυτό να γίνει υπό όρους.

Για αυτούς μίλησε στη Gazzetta dello Sport ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο. Ο Ιταλός είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε με brand sόπως η Porsche και η Audi, όμως πρέπει να καθοριστεί το κομμάτι των οικονομικών κανονισμών. Τι απαιτούν αυτοί από έναν νέο συμμετέχοντα στο σπορ, τι οφέλη πρέπει να έχει, τι ισχύει με τη μεταφορά πνευματικής ιδιοκτησίας η οποία δεν θα έπρεπε να είναι εφικτή».

Ματία Μπινότο

Κοινώς, υπάρχουν γκρίζες ζώνες και για να δεχθεί η Ferrari την είσοδο νέων, τόσο μεγάλων παικτών, θα πρέπει ο δρόμος τους προς τη Formula 1 να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Παράλληλα, ο Μπινότο έδωσε χρονικό ορίζοντα για την οριστικοποίηση των παραπάνω, ο οποίος αφορά τον προσεχή Ιούνιο. Σε δύο μήνες δηλαδή.

Η Porsche φέρεται να έχει «κλειδώσει» τη συνεργασία της με τη Red Bull Racing και δεδομένης της λειτουργίας της Red Bull Powertrains, εκεί κολλάνε όσα ανέφερε ο Μπινότο για «πνευματική ιδιοκτησία».

Όσο για την Audi, όλα δείχνουν πως το σενάριο εξαγοράς της McLaren δεν θα προχωρήσει, με τη Sauber Motorsport που σήμερα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, να αποτελεί βασικό πλέον υποψήφιο.

Audi F1 Render

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Scuderia Ferrari, Sean Bull Design

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!