Formula 1: H Red Bull επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την Porsche

Formula 1: H Red Bull επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την Porsche
H αυστριακή ομάδα της F1, δια στόματος του επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, δεν απέκλεισε μελλοντική συνεργασία της με τον γερμανικό κολοσσό.

To Volkswagen Group έριξε την βόμβα που περίμενε όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ανακοίνωσε πως εξετάζει ενεργά την εμπλοκή του στη Formula 1. Αυτό σκοπεύει να το κάνει από το 2026 με τις Porsche και Audi. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονη φημολογία για τον τρόπο που θα μπουν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στo σπορ, με περισσότερες πιθανότητες να έχει η συμμετοχή ως προμηθευτές κινητήρων.

Η Red Bull Racing είναι μία ομάδα που έχει συνδεθεί με την Porsche, ώστε να συνεργαστούν στενά από το 2026. Η αυστριακή ομάδα έχει μείνει δίχως εργοστασιακή υποστήριξη μετά και την αποχώρηση της Honda, ωστόσο το πάγωμα στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος σημαίνει πως αυτό είναι μικρότερο μειονέκτημα σε σύγκριση με άλλες εποχές.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη φημολογούμενη συνεργασία με την Porsche, o επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε στο motorsport.com: «Πρώτα να πω πως είναι φοβερό που δύο τόσο μεγάλες εταιρείες θέλουν να εισέλθουν στη Formula 1. Μπορώ επίσης να πω πως είναι λογικό να έχουμε συζητήσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία μαζί τους, ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Θα ήταν πολύ εύκολο για εμάς να έχουμε ένα νέο προμηθευτή κινητήρων αλλά πρέπει να έχουμε το σωστό συνεργάτη. Το τμήμα κινητήρων μας είναι εντός του χρονοδιαγράμματος και είμαστε ενθουσιασμένοι με το ταλέντο που καταφέραμε να προσελκύσουμε στο τμήμα αυτό».

Κρίστιαν Χόρνερ

Ο Χόρνερ αποκάλυψε επίσης πως λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας της Red Bull Powertrains, θα τοποθετήσει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα στον πάγκο δοκιμών. Ο κινητήρας αυτός θα βασίζεται στους κανονισμούς του 2026 και σε περίπτωση που η αυστριακή ομάδα συνεργαστεί με την Porsche, τότε θα είναι και η βάση εξέλιξης, προσφέροντας επιπλέον ευελιξία στον Γερμανό κατασκευαστή.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!