Έξοδος για το Πάσχα με την κάρτα καυσίμων στα πρατήρια

Έξοδος για το Πάσχα με την κάρτα καυσίμων στα πρατήρια
Στην κυβέρνηση ελπίζουν τα τεχνικά ζητήματα να έχουν λυθεί πριν την έξοδο των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.

Από ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα εκδίδεται η ψηφιακή κάρτα για την επιδότηση αγοράς έως 60 λίτρων καυσίμων ανά μήνα. Και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει τη Δευτέρα 11 Απριλίου ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε εντός της περασμένης εβδομάδας, παρουσιάστηκε νέα καθυστέρηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Οικονόμου απέδωσε σε «τεχνικά ζητήματα» τις καθυστερήσεις. «Νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει η πλατφόρμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πέρα από την πλατφόρμα για την δήλωση των στοιχείων από τους δικαιούχους, απομένει και η έκδοση της ψηφιακής κάρτας, μέσω της οποίας οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν την έκπτωση των 22 λεπτών ανά ευρώ (27 λεπτά στη νησιωτική χώρα) για 60 λίτρα ανά μήνα.

Στην κυβέρνηση θέλουν η ψηφιακή κάρτα να έχει ενεργοποιηθεί πριν την Μεγάλη Παρασκευή, όταν και θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό επιδότησης 40 ευρώ για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου δικαιούνται όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους καταναλωτές για την επιλογή της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αντί για τραπεζικό λογαριασμό (όπου θα κατατεθεί το ποσό της επιδότησης), δίνεται επιπλέον επιδότηση 5 ευρώ. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η Ιουλίου 2022 και μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα απενεργοποιείται και το υπόλοιπο ποσό θα επιστρέφει στο δημόσιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!