Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα

Κώστας Μπιτσικώκος
Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα
Η συνολική επιδότηση θα φθάσει τα 40 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα 50 ευρώ για τους κατοίκους των νησιών.

Θέμα ημερών είναι η ενεργοποίηση της πλατφόρμας μέσω του gov.gr σχετικά με την επιδότηση στην τιμή των καυσίμων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε οι πολίτες να εγγράφονται και να κάνουν χρήση της επιδότησης.

Οι δικαιούχοι και το ποσό επιδότησης

Την ψηφιακή κάρτα καυσίμων θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι έχουν ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία οχήματος, και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Θα επιδοτηθούν 60 λίτρα καυσίμου ανά μήνα, με 22 λεπτά το λίτρο στην ηπειρωτική Ελλάδα (27 λεπτά στα νησιά).

Το συνολικό ποσό της επιδότησης και για τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) ανέρχεται σε 40 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε 50 ευρώ για τους κατοίκους νησιών. Τα αντίστοιχα ποσά για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών είναι 30 και 35 ευρώ.

Ποιοι θα λάβουν επιπλέον επιδότηση έως 5 ευρώ

Προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους καταναλωτές για την επιλογή της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αντί για τραπεζικό λογαριασμό (όπου θα κατατεθεί το ποσό της επιδότησης), δίνονται επιπλέον 5 ευρώ.

H προθεσμία για τη χρήση της κάρτας καυσίμων

Στην τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, αναφέρεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η Ιουλίου 2022. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα απενεργοποιείται και το υπόλοιπο ποσό θα επιστρέφει στο δημόσιο.

Η ενίσχυση για τα καύσιμα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους. Επίσης δεν μπορεί να δεσμευτεί και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!