Νέο ξεκίνημα της Yamaha στα Rally Raid (vid)

Κώστας Παστρίμας
Νέο ξεκίνημα της Yamaha στα Rally Raid (vid)
Η Yamaha δημιούργησε μια νέα αγωνιστική ομάδα με βάση την καινούρια Tenere 700 World Raid.

Η Yamaha δεν κατάφερε να μείνει για πολύ καιρό μακριά από τους αγώνες Rally Raid και ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον αγώνα Africa Eco Race του 2022 με μια καινούρια ομάδα. Πρόκειται για την Yamaha Tenere World Raid Team η οποία ξεκινάει τη νέα της περιπέτεια στον κόσμο των σκληρών αγώνων Raid με μοτοσικλέτα της δημοφιλέστατη Tenere 700 και μια δυνατή δυάδα αναβατών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yamaha στο τέλος του 2021 είχε ανακοινώσει πως διακόπτει τη συμμετοχή της στο Ράλλυ Ντακάρ, κάτι που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αφού το ιαπωνικό εργοστάσιο συμμετέχει ανελλιπώς από το 1979 στον δημοφιλέστερο αγώνα του κόσμου. Παρόλα αυτά, ο CEO της Yamaha Motor Europe, Ερίκ ντε Σεϊνές είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Yamaha να στρέψει την προσοχή της σε άλλου είδους αγώνες Raid με βάση το νέο της Tenere 700. Η Yamaha λοιπόν το είπε και το έκανε, δημιουργώντας μια νέα ομάδα για καινούριες περιπέτειες. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια προετοιμασία για να μπορέσει από το 2023 να στηρίξει και ιδιώτες που θα αγωνίζονται σε Rally Raid σε όλο τον κόσμο με Tenere.

Yamaha Tenere 700 World Raid

Επικεφαλής της ομάδας Yamaha Tenere World Raid Team θα είναι ο έμπειρος Μανουέλ Λουτσέζε, ενώ οι αναβάτες θα είναι ο Ιταλός Αλεσάντρο Μποτούρι και ο Ισπανός Πόλ Ταρές. Ο Μποτούρι είναι δύο φορές νικητής του Africa Eco Race και πολύ έμπειρος αναβάτης, ενώ ο Ταρές έχει γίνει γνωστός από τις απίστευτες ταινίες «The Seeker» που έχει δημιουργήσει στη σέλα της Tenere 700. Το Africa Eco Race πραγματοποιείται 15-30 Οκτωβρίου και ακολουθεί τις ρίζες του Ντακάρ ξεκινώντας από το Μονακό με τερματισμό το Ντακάρ της Σενεγάλης.

Yamaha Tenere 700 World Raid

Ο Πάολο Παβέσιο, Διευθυντής Μότορσπορτ και Μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe, τόνισε: «Η συμμετοχή στο Africa Eco Race είναι μια συναρπαστική νέα περιπέτεια για τη Yamaha, αλλά επίσης είναι η επιστροφή στο πνευματικό σπίτι του Tenere και στις ρίζες των Rally Raid. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση με τους πελάτες μας είναι πολύ σημαντική και με αυτό το νέο σχέδιο ελπίζουμε να εμπνεύσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την περιπετειώδη πλευρά τους. Με βάση αυτήν την εμπειρία μας θα επεκταθούμε στο πρόγραμμα».

Η παρουσίαση της ομάδας Yamaha Tenere World Raid Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!