Harley Davidson: Παρουσιάστηκε το Nightster του 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Harley Davidson: Παρουσιάστηκε το Nightster του 2022 (vid)
Το νέο entry level μοντέλο της Harley Davidson ονομάζεται Nightster με μικρότερο Revolution Max κινητήρα.

Η Harley Davidson παρουσίασε για το 2022 ένα πολύ ενδιαφέρον καινούριο μοντέλο το οποίο τοποθετείται στην γκάμα των Sportster. Πρόκειται για το νέο Nightster, ένα premium cruiser μοντέλο με έντονα στοιχεία από το μεγαλύτερο Sportster S που παρουσιάστηκε πέρυσι και έρχεται να τοποθετηθεί στην entry level κατηγορία αναβατών της αμερικανικής φίρμας.

Το νέο Nightster σχεδιαστικά ακολουθεί τη δομή των παλαιότερων Sportster έχοντας χαρακτηριστικό σημείο το εμπρός στρογγυλό φωτιστικό σώμα με το μικρό φέρινγκ, το «ψεύτικο» ρεζερβουάρ τύπου σταγόνα (το κανονικό ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από τη σέλα) και τις εκτεθειμένες αναρτήσεις στο πίσω μέρος. Οι τροχοί είναι αλουμινένιοι χυτοί με τον εμπρός να έχει μέγεθος 19 ιντσών και τον πίσω 16 ιντσών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην εργονομία με τα μαρσπιέ να είναι τοποθετημένα στη μέση της μοτοσικλέτας προκειμένου η θέση οδήγησης να είναι πιο όρθια για πιο σπορ αίσθηση της οδήγησης.

Harley Davidson

Η Harley έχει προσέξει πολύ τις επιδόσεις και την οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας είναι καινούριος και δανείζεται τεχνολογία από τον Revolution Max του PanAmerica. Το δικύλινδρο σύνολο V60 των 975 κ.εκ. αποδίδει 90 ίππους και 95Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου στο φρένο του κινητήρα, τρεις επιλογές οδήγησης (Road, Rain και Sport) και ABS.

Harley Davidson

Το πλαίσιο είναι καινούριο, ελαφρύτερο και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι της Showa εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός και έναν δίσκο πίσω. Στον εξοπλισμό έχουμε μια οθόνη LCD με ένα μεγάλο αναλογικό ταχύμετρο και LED φωτιστικά σώματα, ενώ η μοτοσικλέτα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς κόκκινο, μαύρο και γκρι.

Βίντεο παρουσίασης του Nightster.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!