Νέα BMW X7: Τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό (vid)

Νέα BMW X7: Τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέα BMW X7: Τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό (vid)
Το κορυφαίο SUV της γερμανικής μάρκας ανανεώνεται πλήρως, αποκτώντας ακόμη πιο σύγχρονα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

Με γραμμή παραγωγής το Σπάρτανμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών, μία χώρα όπου το… μέγεθος μετράει, η BMW Χ7 προσφέρει απλόχερα τα πάντα. Πολυτέλεια, ανέσεις, τεχνολογία. Τώρα το μεγάλο SUV των 5,15 μέτρων ανανεώνεται, ώστε να παραμείνει μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία των 100.000+ ευρώ. Το λανσάρισμά του στις αγορές θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές περιλαμβάνουν το επιβλητικό εμπρός μέρος, σε συνδυασμό με ένα νέας σχεδίασης πακέτο M Sport, τις ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων έως 23 ιντσών. Η αισθητική ανανέωση συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οθόνης BMW Curved Display και του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8.

Υβριδική τεχνολογία 48V

Η νέα BMW X7 συνοδεύεται επίσης από μία περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης, και την τελευταία ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων. Η υβριδική τεχνολογία 48V περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 12 ίππων και ροπή 200 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint. Η ισχύς του κινητήρα περνά στο δρόμο μέσω της τετρακίνησης BMW xDrive.

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ένας νέος, V8 βενζινοκινητήρας 4.4 λίτρων που προορίζεται για την κορυφαία έκδοση BMW X7 M60i xDrive, και προέρχεται από τους κινητήρες που τροφοδοτούν τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo εξασφαλίζει μέγιστη ισχύ 530 ίππων και ροπή 750 Nm.

BMW X7

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τελευταίας γενιάς κάνει το ντεμπούτο του στην BMW X7 xDrive40i. Η ισχύς του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 47 ίππους και ανέρχεται σε 380 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 70 Nm, στα 520 Nm. Λεπτομερείς αναβαθμίσεις στον εξακύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα της νέας X7 xDrive40d έχουν επίσης αποφέρει βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 352 ίπποι και η ροπή 700 Nm.

Άνεση και ψηφιακές υπηρεσίες στο εσωτερικό

Η αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό της νέας BMW X7 είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν οι επιβάτες και στις τρεις σειρές καθισμάτων. Η δεύτερη σειρά φιλοξενεί τρεις επιβάτες στάνταρ και προσφέρει δύο εξαιρετικά άνετα ατομικά καθίσματα, προαιρετικά. Τα comfort καθίσματα με σύστημα θέρμανσης προσφέρονται στάνταρ για τον οδηγό και το συνοδηγό. Στις ευρωπαϊκές αγορές, η δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino προσφέρεται στάνταρ.

Μαζί, ο νέας σχεδίασης πίνακας οργάνων – με τους λεπτούς αεραγωγούς και μία φωτεινή μπάρα εσωτερικού κρυφού φωτισμού θα περιλαμβάνεται στάνταρ στο κάτω τμήμα – και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display εισάγουν ένα σύγχρονο στυλ στο cockpit βασισμένο στην προοδευτική ψηφιοποίηση. Η καινοτόμα φωτεινή μπάρα ολοκληρώνει τον επίσης στάνταρ εσωτερικό φωτισμό. Ο εντυπωσιακός φωτισμός φόντου – με τη βοήθεια μονάδων LED και ενός γραφικού που περιλαμβάνει την επιγραφή “X7” (ή το λογότυπο M στη νέα BMW X7 M60i xDrive) – αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των φωτεινών εφέ με βάση την κατάσταση και προάγει την αύρα αποκλειστικότητας μέσα στην καμπίνα. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει επίσης μία νέα και πρωτοποριακή σχεδίαση.

Η περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού της νέας BMW X7 ανεβαίνει επίπεδο, αυξάνοντας την άνεση των επιβατών και μεγιστοποιώντας την ευεξία τους. Πέραν του αυτόματου ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, της πανοραμικής γυάλινης ηλιοροφής και του συστήματος hi-fi, περιλαμβάνει τώρα καθίσματα comfort για τον οδηγό και το συνοδηγό, ένα δερμάτινο τιμόνι Sport με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) και μία νέα βάση για ασύρματη φόρτιση συμβατών κινητών τηλεφώνων. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών ξεχωρίζουν η πανοραμική, γυάλινη ηλιοροφή Sky Lounge (φωτιζόμενη από μονάδες LED), το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround System και το νέας σχεδίασης Travel & Comfort System. Ενεργός αερισμός καθισμάτων και λειτουργία μασάζ προσφέρονται για τον οδηγό και το συνοδηγό. Με το νέο και προαιρετικό Comfort Package, τα καθίσματα στη δεύτερη και την τρίτη σειρά μπορούν να είναι θερμαινόμενα, όπως και το τιμόνι και τα υποβραχιόνια για τον οδηγό και το συνοδηγό.

BMW X7

Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus στη νέα BMW X7 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive. Αυτό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και περιλαμβάνει μία κυρτή οθόνη BMW Curved Display, που διαμορφώνεται από μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών. Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive διαθέτει σαφή προσανατολισμό στη λειτουργία μέσω αφής και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών, καθώς και στην αλληλεπίδραση με τη χρήση καθομιλουμένης γλώσσας.

Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν την BMW X7 με το Apple iPhone τους μέσω ασύρματης τεχνολογίας αυξημένης προστασίας ultra-wideband (UWB). Τέλος, η νέα BMW X7 επιτρέπει επίσης στους πελάτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της βελτιστοποιημένης ενσωμάτωσης smartphone, ενός εξατομικευμένου BMW ID και μιας eSIM σχεδιασμένης για τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ασφάλεια εντός και εκτός δρόμου

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες συνεργάζεται στάνταρ με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ώστε να επιτυγχάνεται η χαρακτηριστική υπεροχή BMW σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση σε μακρινά ταξίδια. Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW X7 M60i xDrive περιλαμβάνει επίσης το Integral Active Steering και το σύστημα Executive Drive με ενεργή σταθεροποίηση κλίσης του αμαξώματος. Και τα δύο διατίθενται προαιρετικά για τα εξακύλινδρα μοντέλα, όπως και το πακέτο xOffroad.

Τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας της νέας BMW X7 αναβαθμίζονται περαιτέρω με μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών που προσφέρει το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο τώρα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς και επερχόμενα οχήματα που αλλάζουν πορεία. Στο προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go περιλαμβάνονται επίσης οι λειτουργίες αυτόματης υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, παρακολούθησης διαδρομής και αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών. Νέα επίσης είναι η λειτουργία exit warning, που ειδοποιεί τους επιβάτες για κίνδυνο σύγκρουσης όταν ανοίγουν την πόρτα.

Το στάνταρ Parking Assistant περιλαμβάνει επίσης Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Σε αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν το προαιρετικό Parking Assistant Professional, η λειτουργία Reversing Assistant μπορεί τώρα να αναλάβει τον έλεγχο διεύθυνσης του αυτοκινήτου για μία απόσταση έως 200 m. Και το νέο Trailer Assistant καθιστά ευκολότερη την εκτέλεση ελιγμών οπισθοπορείας όταν το όχημα ρυμουλκεί τρέιλερ. Το νέο Manoeuvre Assistant μπορεί να αποθηκεύει ελιγμούς που καλύπτουν απόσταση 200 m έκαστος. Την επόμενη φορά που το όχημα θα φτάσει σε ένα απομνημονευμένο σημείο εκκίνησης, το Manoeuvre Assistant θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του ελιγμού, ελέγχοντας το γκάζι, τα φρένα και το τιμόνι καθώς και αλλάζοντας σχέση για εμπρόσθια κίνηση ή όπισθεν. Ενώ εκτελείται ο αυτοματοποιημένος ελιγμός, ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!