Μακρόν: «Προκαλούν σοκ οι αποδοχές του CEO της Stellantis»

Κώστας Μπιτσικώκος
Μακρόν: «Προκαλούν σοκ οι αποδοχές του CEO της Stellantis»
Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, πρέπει να μπει πλαφόν στους μισθούς και τα μπόνους που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή του Β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν «πλειοδοτούν» σε κάθε θέμα που καλούνται να σχολιάσουν. Κύριο θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή στη Γαλλία είναι οι αποδοχές του Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνοντος Συμβούλου της Stellantis. Πρόκειται για τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που διαθέτει 14 μάρκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αποδοχές του Ταβάρες για το 2021 μπορούν να φθάσουν τα 66 εκατ. ευρώ! Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται ο μισθός του, τα μπόνους καθώς και μετοχές που μπορεί να λάβει. Οι μέτοχοι της Stellantis ψήφισαν σε ποσοστό 52μ1% κατά της προτεινόμενης πολιτικής της εταιρείας για τις αμοιβές των στελεχών, όμως σύμφωνα με την νομοθεσία της Ολλανδίας (όπου είναι εγγεγραμμένος ο όμιλος) το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό.

Κάρλος Ταβάρες

Κληθείς να σχολιάσει τις τεράστιες απολαβές του Ταβάρες, ο Μακρόν είπε ότι είναι «σοκαριστικές και υπερβολικές». Μιλώντας στο France Info, o Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι θα πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μπει ένα πλαφόν στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών, ώστε αυτές να μην είναι καταχρηστικές.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Proxinvest, ο Κάρλος Ταβάρες είναι ο υψηλότερα αμοιβόμενος CEO στον κόσμο. «Ο μέσος όρος των ετήσιων απολαβών στις 40 μεγαλύτερες γαλλικές εταιρείες είναι 4-5 εκατ. ευρώ, οπότε τα 66 εκατ. ευρώ είναι ένα κολοσσιαίο ποσό», σχολίασε στέλεχος της Proxinvest.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!