Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το Acropolis Rally Legends κάνει τη δική του πρεμιέρα

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το Acropolis Rally Legends κάνει τη δική του πρεμιέρα
Από τη φετινή χρονιά αναμένεται να δούμε ένα νέο θεσμό να δημιουργείται και να προσφέρει άπλετο θέαμα στο πλαίσιο του 15ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.

Η ιστορία του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεμάτη με θρυλικές αναμνήσεις, με πρωταγωνιστές μυθικούς οδηγούς και αυτοκίνητα-ορόσημα. Ορισμένοι από τους θρύλους αυτούς θα αναβιώσουν στο 15ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Ιτέα στις 4-5 Ιουνίου 2022.

Στο πλαίσιο του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Acropolis Rally Legends, όπου αγωνιστικά θρύλοι του WRC από τη δεκαετία του 1990 θα πάρουν μέρος. Συγκεκριμένα, θα δούμε αυτοκίνητα των κατηγοριών Α και Ν με ημερομηνία έκδοσης Δελτίου Αναγνώρισης FIA από την 1η Ιανουαρίου 1991 μέχρι και τη 31η Δεκεμβρίου 1999.

Οι συμμετέχοντες στο θεσμό αυτό θα ακολουθήσουν ακριβώς στα χνάρια του 15ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, που αναβιώνει το 2022. Η εκκίνηση του Acropolis Rally Legends θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Παρθενώνα και θα τερματίσουν στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ ενδιάμεσα θα αγωνιστούν στις ίδιες Ειδικές Διαδρομές.

Acropolis Rally Legends

Στόχος της διοργάνωσης είναι: «Να επαναφέρει μνήμες, εικόνες, μυρωδιές και ήχους από όλες τις δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, σε μια γιορτή του ελληνικού «εθνικού μας αγώνα».

Το παρθενικό Acropolis Rally Legends θα διαθέτει συνολικά 11 Ειδικές Διαδρομές. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν τη δική τους σειρά εκκίνησης, μετά τους αγωνιζόμενους του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, που με τα Ιστορικά αυτοκίνητά τους είναι οι «πρωταγωνιστές» του αγώνα. Σε επίπεδο διακρίσεων, θα μπορούν να διεκδικήσουν τη Γενική κατάταξη του αγώνα Acropolis Rally Legends, τη γενική της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Ν, τη Γενική στα Δικίνητα ατμοσφαιρικά έως 2000 κ.εκ. (F2) και στα Δικίνητα ατμοσφαιρικά έως 1600 κ.εκ. (F3) - καθώς φυσικά και τη διάκριση στις κλάσεις τους.

Το θέαμα και η δράση δεν τελειώνει εκεί. Στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα δούμε κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλλυ από περασμένες δεκαετίες στις κατηγορίες Sporting και Regularity. O δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ειδικές διαδρομές και εχει επιλεγεί από τη FIA ως ένας από τους προκριματικούς αγώνες που οδηγούν στον μεγάλο τελικό του FIA Regularity Trophy 2022.

Φωτογραφία: Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!