IAME Series Greece: Την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο Kartodromo

Πάνος Σεϊτανίδης
IAME Series Greece: Την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο Kartodromo
Ο κορυφαίος ιδιωτικός θεσμός karting στην Ελλάδα επιστρέφει για πέμπτη χρονιά.

Νέα αγωνιστική σεζόν και μετά από μήνες χειμερινής απραξίας, το IAME Series Greece επιστρέφει με τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου για τη σεζόν 2022! Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 17 Απριλίου και θα είναι η πρώτη από τις τρεις στάσεις της χρονιάς, στο δρόμο για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME.

Ο αγώνας της πρεμιέρας θα διεξαχθεί στο φυσικό «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, στις Αφίδνες. Το τελικό πρόγραμμα του 2022 έχει ως εξής:

Γύρος #1, 17 Απριλίου, Αθήνα, Kartodromo
Γύρος #2, 28 Μαΐου, Αθήνα, Kartodromo
Γύρος #3, 18 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Kartodromo

IAME Series Greece

Στο αγωνιστικό μέρος, αναμένονται συναρπαστικές μάχες σε τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της IAME, το γενικότερο πλαίσιο των κανονισμών παραμένει σταθερό για λόγους κόστους. Ωστόσο, φέτος υπάρχουν δυο διαφοροποιήσεις: στην κατηγορία X30 MINI δεν θα υπάρχει κεντρική διαχείριση των κινητήρων, ενώ οι κατηγορίες X30 SENIOR και X30 MASTER θα διαχωριστούν σε ότι αφορά τα ελαστικά της Comet, με τους «Warriors» άνω των 30 ετών, να χρησιμοποιούν πιο σκληρή γόμα.

IAME Series Greece

Το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting, συμπεριλαμβανομένων και 8 εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα πίστα karting Le Mans. Μάλιστα, φέτος η διοργάνωση θα χωριστεί σε δύο σκέλη: στις 9-15 Οκτωβρίου για τις κατηγορίες X30 MINI και X30 MASTER και στις 16-22/10 για τις κατηγορίες JUNIOR και SENIOR.

Περισσότερα για το θεσμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του IAME Series Greece και τα social media ενώ διαθέσιμη είναι ξανά μία ακόμα καινοτομία για το χώρο του ελληνικού karting: η επίσημη εφαρμογή «IAME Series Greece»:

Για συσκευές Android
Για συσκευές iOS

IAME Series Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!