Nissan: Αποκάλυψη για τη μονάδα παραγωγής μπαταριών στερεού τύπου (vid)

Nissan: Αποκάλυψη για τη μονάδα παραγωγής μπαταριών στερεού τύπου (vid)

Nissan: Αποκάλυψη για τη μονάδα παραγωγής μπαταριών στερεού τύπου (vid)
Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει το νέο της εργοστάσιο στην Περιφέρεια της Καναγκάβα, όπου θα αναλάβει την Έρευνα και Ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς, τις οποίες σκοπεύει να περάσει στην παραγωγή πριν το 2030.

Το πρόγραμμα Nissan Ambition 2030 παίρνει σιγά-σιγά «σάρκα και οστά». Περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών που θα αλλάξουν το προφίλ της φίρμας και θα έχουν παράλληλα μεγάλη επιρροή στην γκάμα των μοντέλων της. Η ιαπωνική εταιρεία θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Περιφέρεια της Καναγκάβα, το οποίο θα αναλάβει την παραγωγή πλαστικοποιημένων κυψελών μπαταριών σε στερεά κατάσταση, τις οποίες η εταιρεία σκοπεύει να φέρει στην αγορά το 2028.

Το μεγάλο σχέδιο της ιαπωνικής φίρμας είναι να εξισορροπήσει το κόστος μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα βενζινοκίνητα οχήματα. Για το λόγο αυτό, με τις μπαταρίες στερεού τύπου που εξελίσσει επιδιώκει τη σταδιακή μείωση του κόστους τους. Καθώς πρόκειται για μία νέα τεχνολογία, θα επιφέρουν αλλαγές στην αγορά των αυτοκινήτων και παράλληλα θα αυξηθεί η δημοτικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Σημαντικό χαρακτηριστικό των μπαταριών στερεού τύπου είναι το ότι διαθέτουν σχεδόν τη διπλή ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες ιόντων-λιθίου και παράλληλα έχουν σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης λόγω ανώτερης απόδοσης, φόρτισης/εκφόρτισης και χαμηλότερο κόστος χάρη στη δυνατότητα χρήσης οικονομικά βιώσιμων υλικών.

Nissan Ambition 2030

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για την Έρευνα & Ανάπτυξη στο νέο εργοστάσιο της Nissan, Κούνιο Νακαγκούρο, δήλωσε: «Η Nissan έχει ηγετική θέση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, μέσω ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης), που εκτείνεται από την έρευνα υλικού μπαταριών μοριακού επιπέδου, έως την ανάπτυξη ασφαλών ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η γνώση που αποκτήθηκε από την εμπειρία μας, υποστηρίζει την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση και έχουμε συσσωρεύσει σημαντικές στοιχειώδεις τεχνολογίες. Στο εξής, τα τμήματα R&D και κατασκευής της Nissan, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πρωτότυπη μονάδα παραγωγής και να επιταχύνουν την πρακτική εφαρμογή των μπαταριών στερεάς κατάστασης».

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις τελευταίες καινοτομίες της Nissan στον τομέα των μπαταριών στερεού τύπου στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!