Σκληρή δοκιμασία για το ηλεκτρικό Seat MO (vid)

Κώστας Παστρίμας
Σκληρή δοκιμασία για το ηλεκτρικό Seat MO (vid)
Η Seat MO έβαλε δύσκολα στο ηλεκτρικό της scooter προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να κινηθεί παντού και σε όλες τις συνθήκες.

Από τα σκληροτράχηλα βουνά στα Πυρηναία Όρη, μέχρι την έρημο της Αλμερίας βρέθηκε το ταλαντούχο ηλεκτρικό scooter Seat MO 125 σε μια αξεπέραστη δοκιμασία από τους μηχανικούς της εταιρείας. Η ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης της Seat MO αποφάσισε να «σπρώξει» στα άκρα το ηλεκτρικό δίκυκλο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι είναι ικανό για όλα.

Το ηλεκτρικό scooter βρέθηκε στα βουνά Μπακέιρα Μπερέτ της περιοχής Γέιδα στην Ισπανία με θερμοκρασίες της τάξης των -10 βαθμών Κελσίου και αμέσως μετά επισκέφτηκε την έρημο Ταμπέρνας στην Αλμερία με θερμοκρασίες 45 βαθμών Κελσίου καλύπτοντας σχεδόν 4.400 σκληρά χιλιόμετρα σε όλα τα τερέν. Χιόνι, πάγος, σκόνη, άμμος, χώμα και βροχή ήταν μερικά από αυτά που είχε να αντιμετωπίσει το ισπανικό scooter το οποίο τα κατάφερε εξαιρετικά χωρίς να παραπονεθεί ούτε μια στιγμή.

Seat MO eScooter 125

Στόχος των μηχανικών της Seat ήταν να διερευνήσουν την κατάσταση της μπαταρίες σε ακραίες θερμοκρασίες, ενώ παρακολουθούσαν συνεχώς τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας - αναρτήσεις, τροχούς, φρένα - προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει απώλεια πρόσφυσης στα σκληρά εδάφη τα οποία πέρασε. Ο Λούκας Κασανόβας, Γενικός Διευθυντής της Seat MO τόνισε για αυτό το ιδιαίτερο τεστ: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα επίπεδα φόρτισης δεν θα πέσουν δραματικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την ίδια στιγμή η μπαταρία δεν θα υπερθερμανθεί στη διάρκεια ενός καύσωνα».

Seat MO eScooter 125

Πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι η μπαταρία του Seat MO 125 δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη βροχή και τη σκόνη. Μάλιστα οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι ακόμα και να μείνει μέσα σε νερό για 30 λεπτά δεν θα καταστραφεί. «Η μπαταρία έχει εξαιρετική ανθεκτικότητα απέναντι στη σκόνη και είναι καλά στεγανωμένη ώστε να μένει μέσα σε ένα μέτρο νερού για 30 λεπτά χωρίς να καταστραφεί», πρόσθεσε ο Λούκας Κασανόβας. «Ένα scooter πρέπει να το ευχαριστιέσαι ανεξάρτητα από τον καιρό ή την κατάσταση του δρόμου και με αυτά τα τεστ ποιότητας επιβεβαιώσαμε ότι το Seat MO 125 μπορεί να ανταπεξέλθει».

Το Seat MO 125 παίρνει τα βουνά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!