Απίστευτο ντεμπούτο του Ντανίλο Πετρούτσι στο MotoAmerica (vid)

Κώστας Παστρίμας
Απίστευτο ντεμπούτο του Ντανίλο Πετρούτσι στο MotoAmerica (vid)
Ο Ιταλός πρώην αναβάτης MotoGP κέρδισε και τους δύο αγώνες στην πρώτη εμφάνισή του στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike.

Το 2021 ο Ντανίλο Πετρούτσι ολοκλήρωσε την πορεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με την ομάδα της Tech3 KTM έχοντας μια εξαιρετική καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ιδιαίτερα στα χρόνια που βρισκόταν στην Ducati. Λίγους μήνες μετά τον τελευταίο του αγώνα, ο Πετρούτσι βρέθηκε στο θρυλικό Ράλλυ Ντακάρ παίρνοντας μέρος στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου με μοτοσικλέτα της KTM.

Ο Ιταλός μάλιστα κατάφερε να κερδίσει μια ειδική διαδρομή και να γράψει ιστορία και στο Ντακάρ. Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ασταμάτητου Πετρούτσι είναι στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike. Ο Ιταλός βρέθηκε στην ομάδα Warhorse HSBK Ducati και από το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο έδειξε ότι είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στον κόσμο.

petrucci

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στο Circuit of the Americas στο Τέξας, παράλληλα με τον αγώνα του MotoGP και ο Πετρούτσι έγραψε ιστορία κερδίζοντας και τους δύο αγώνες. Ο Ιταλός ξεκίνησε από την 3η θέση της σχάρας εκκίνησης και μέχρι τον 4ο γύρο είχε περάσει στην πρώτη θέση. Κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος κατακτώντας τη νίκη με την Ducati Panigale V4. Ο Πετρούτσι κέρδισε τον πρώτο αγώνα της καριέρας του στο MotoAmerica, ακριβώς όπως είχε κάνει ο Τόνι Ελίας το 2016, τότε με Suzuki.

petrucci

«Για μένα, ο στόχος ήταν να βρεθώ στο βάθρο διότι οι υπόλοιποι αναβάτες και ο Τζέικ είναι γρήγοροι», είπε ο Πετρούτσι τονίζοντας μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τραυματισμούς πριν την έναρξη της χρονιάς. «Έσπασα τον αστράγαλό μου, πήγα στο Ντακάρ, έκανα το Ντακάρ και έσπασα πάλι τον αστράγαλό μου, το χέρι μου και την κλείδα μου. Ήμουν πολύ κουρασμένος και δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ. Μετά από έναν μήνα έσπασα πάλι το πόδι μου σε προπόνηση με Motocross. Σχεδόν είχα ξεχάσει να περπατάω, νόμιζα ότι είχα τα πόδια κάποιου άλλου».

Ο Πετρούτσι νιώθει ότι έκανε τη σωστή επιλογή να έρθει στο MotoAmerica. «Είμαι ικανοποιημένος που αγωνίζομαι εδώ. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Το ότι ήρθα στο MotoAmerica είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει».

Στιγμιότυπα από τη νίκη του Πετρούτσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!