EKO Racing Dirt Games: Μάχες στο όριο!

EKO Racing Dirt Games: Μάχες στο όριο!
O δεύτερος αγώνας του ελληνικού Crosscar πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με εντυπωσιακές μονομαχίες ανάμεσα στους αγωνιζόμενους.

Το EKO Racing Dirt Games επισκέφθηκε την πίστα Dirt Park στην περιοχή της Χαλανδρίτσας για το δεύτερο αγώνα της αγωνιστικής σεζόν του 2022. Ομάδες και οδηγοί τέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμα μία φορά, με τις μάχες να είναι στο όριο. Ενδεικτικό είναι πως στον αγώνα της Αχαΐας οι τρεις οδηγοί που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε τουλάχιστον ένα σκέλος του αγώνα.

Όμως μόλις ένας μπορούσε να αναδειχθεί νικητής και αυτός ήταν ο Γιάννης Χεκιμιάν. Ο οδηγός της Speedcar Xtrem κατάφερε να αναδείξει τη σταθερότητά που τον χαρακτηρίζει και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες. Με τον τρόπο αυτό, έθεσε τον εαυτό του ως σοβαρό υποψήφιο για το φετινό πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με το νέο του Yacar Sport. Ο πρωταθλητής του 2021 κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο του Crosscar, όμως την προσπάθειά του την περιόρισε ένα μηχανικό πρόβλημα. Γνωρίζει όμως πως μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν είχε την τύχη με το μέρος του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Νίκος Θωμά από την Κύπρο με Semog Bravo Sport, ο οποίος αντιμετώπισε επίσης πρόβλημα. Ο Κύπριος ενώ ήταν στην κορυφή της γενικής κατάταξης στον τρίτο γύρο, ο επιλογέας ταχυτήτων δυσλειτούργησε, ωστόσο κατάφερε να κλείσει το βάθρο.

Dirt Games 2022

Ο Γιάννης Χεκιμιάν δήλωσε αναφορικά με τη νίκη του: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μας αυτή. Καταφέραμε να κερδίσουμε στις λεπτομέρειες, καθώς ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που είναι δίπλα μου σε κάθε αγώνα».

Ο Κωνσταντίνος Τεκελίδης που τερμάτισε στη 2η θέση πρόσθεσε: «Είχαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα και χαίρομαι που καταφέρα να βρεθώ στο βάθρο. Ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί με το συγκεκριμένο Crosscar τρέχω για πρώτη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τους Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, οι οποίοι με βοήθησαν στο στήσιμο».

Ο Νίκος Θωμά που έκλεισε το βάθρο, συμπλήρωσε: «Η ημέρα ήταν καλή για εμάς σε γενικές γραμμές. Ξεκινήσαμε με το δεξί, αλλά ένα μικρό πρόβλημα με τον επιλογέα με έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρ’ όλα αυτά ανεβήκαμε στο βάθρο και είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Dirt Games 2022

Στις πιο πίσω θέσεις, ο DPAL με Semog Bravo Sport, στην καλύτερη του έως τώρα εμφάνιση στο θεσμό, ολοκλήρωσε στην 4η θέση, εμπρός από τον Μιχάλη Δημούση με Semog Trophy, με τους δύο να έχουν διαφορά μόλις μισό δευτερόλεπτο. Ο Μιχάλης Τακιδέλλης στην επιστροφή του στο θεσμό των EKO Racing Dirt Games κατάφερε με το Yacar Sport να τερματίσει στην έκτη θέση, με τους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με Speedcar Xtrem και Παναγιώτη Λάτση με Speedcar Xtrem να ολοκληρώνουν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

Dirt Games 2022

Το δικό τους χρώμα στην πίστα της Χαλανδρίτσας πρόσθεσαν και δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα, στην κατηγορία 1.401 έως 1.600 κ.εκ. ο Βασίλης Λάτσης με το Citroen Saxo VTS έκανε εντυπωσιακά περάσματα στη διαδρομή Dirt Park, την ώρα που στην κατηγορία 1.601 έως 2.000 κ.εκ., ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος χάρισε πλούσιο θέαμα με το Subaru Impreza 555.

Dirt Games 2022

Ο τρίτος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα «οδηγήσει» τους αγωνιζόμενους και πάλι σε νέο χώρο, καθώς θα διεξαχθεί στο Iaveris Park στις 14-15 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!