Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα ρετρό μοντέλα του 2022

Κώστας Παστρίμας
Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα ρετρό μοντέλα του 2022
Η δημοφιλέστατη κατηγορία των ρετρό classic μοντέλων είναι πιο δυνατή από ποτέ το 2022.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει σημαντική στροφή των αγοραστών στις ρετρό μοτοσικλέτες. Από εκεί που είχαμε ένα ή το πολύ δύο μοντέλα σε όλη την αγορά, ξαφνικά βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις εταιρείες μοντέλα που αναβιώνουν τις παλιές καλές εποχές της μοτοσικλέτας όταν όλα ήταν πιο απλά και αγνά. Για το 2022 η λίστα με τις ρετρό μοτοσικλέτες είναι πολύ μεγάλη αλλά μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιες οι οποίες είναι εκτός από πανέμορφες και πολύ ικανές οδηγικά.

Yamaha

Ξεκινώντας από την Ducati, η ιταλική φίρμα έχει να επιδείξει την σειρά Scrambler η οποία έχει πλέον εδραιωθεί στο κοινό της μοτοσικλέτας. Για το 2022 θα βρει κανείς τα νέα μοντέλα Tribute Pro και Urban Motard τα οποία έρχονται να προστεθούν στην πλούσια γκάμα των Scrambler. Η Triumph είναι σταθερή αξία στις ρετρό μοτοσικλέτες έχοντας να δώσει στο κοινό επτά διαφορετικά μοντέλα. Για το 2022 ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα στα Street Twin, Bonneville T100 και T120, Thruxton RS, Speed Twin, Bobber, Street Scrambler και Scrambler 1200.

Honda CL500

Η Royal Enfield σταθερά έχει στην γκάμα τις τα όμορφα Continental GT 650 και Interceptor 650, ενώ η Kawasaki μας χαρίζει το ξεχωριστό Z900RS/Z650RS και φυσικά το W800. Στην γκάμα της Yamaha βρίσκουμε τα XSR με μια εντυπωσιακή νέα έκδοση XSR900 εμπνευσμένη από την αγωνιστική μοτοσικλέτα του Κριστιάν Σαρρόν τη δεκαετία του 1980. Η Honda από την άλλη, μπορεί να έβγαλε από την παραγωγή τα CB1100RS, ωστόσο επανέφερε για το 2022 τα SuperCub, Monkey και Dax τα οποία έχουν ιδιαίτερη σχέση με το κοινό στην Ελλάδα.

Triumph

Η Benelli διαθέτει στην γκάμα της το μοναδικό Imperiale 400 μαζί με τη σειρά Leoncino και η Voge προσφέρει τα 300AC και 500AC. Η BMW τέλος, έχει στην γκάμα της το επιβλητικό R18 Classic με το οποίο μπήκε στην κατηγορία των cruiser με κλασική σχεδίαση και ρετρό αισθητική. Η μόδα των ρετρό μοτοσικλετών καλά κρατεί και αναμένεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Benelli Imperiale 400

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!