MotoGP, ΗΠΑ: Ηχηρό «παρών» από τον Κουαρταραρό στο FP3

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, ΗΠΑ: Ηχηρό «παρών» από τον Κουαρταραρό στο FP3
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έδειξε τις προθέσεις του σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο - Στο Q1 οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Άλεξ Ρινς.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών για τον 4ο αγώνα του MotoGP στο Όστιν εξελίχθηκε σε υπόθεση του Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha σημείωσε τον καλύτερο χρόνο το πρωί του Σαββάτου στο Τέξας και έδειξε το καλό περσινό του πρόσωπο ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Κουαρταραρό σημείωσε το χρόνο του στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας και «εκθρόνισε» από την πρώτη θέση τον Ενέα Μπαστιανίνι, που έδειξε να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις. Ο Τζακ Μίλερ της Ducati ήταν 3ος και ο Μαρκ Μαρκέθ με τη Repsol Honda με τον 4ος έδειξε ότι παραμένει υπολογίσιμη δύναμη, σε μια πίστα που πάντα σημειώνει καλά αποτελέσματα.

Ο Ζοάν Ζαρκό εξασφάλισε εύκολα τη θέση του στο Q2 αν και σημειώνοντας πτώση δεν βελτίωσε το χρόνο που είχε σημειώσει στο FP2. Τη 10άδα που θα τρέξει απευθείας στο Q2 συμπλήρωσαν οι Πέκο Μπανάια, Πολ Εσπαργκαρό, Τζοάν Μιρ, Τακάκι Νακαγκάμι και Λούκα Μαρίνι.

Η έκπληξη της ημέρας ήταν ότι ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Αργεντινή, ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση και θα αναγκαστεί να τρέξει στο Q1 αν θέλει να ξεκινήσει από μια καλή θέση στον αγώνα. Το ίδιο συνέβη και με τον νικητή του 2019 Άλεξ Ρινς. Ο αναβάτης της Suzuki ήταν μόλις 12ος, μπροστά από τη δεύτερη Aprilia του Μάβερικ Βινιάλες.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Όστιν θα ξεκινήσουν στις 22:10 ώρα Ελλάδας και όπως πάντα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή τους μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Συνδυασμένα αποτελέσματα FP1/FP2/FP3

fp3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!