Τραγικό δυστύχημα στο Olympia Rally 2022

Κώστας Παστρίμας
Τραγικό δυστύχημα στο Olympia Rally 2022
Ο Τσέχος αναβάτης Γιάν Σίμουνεκ ενεπλάκη σε τροχαίο στην Κρέστενα και δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Πολύ άσχημα είναι τα νέα που ¨ηρθαν από το Olympia Rally 2022. Ο νεαρός Τσέχος αναβάτης Γιάν Σίμουνεκ είχε ξεκινήσει τον αγώνα που πραγματοποιείται στην Πελοπόννησο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε σε ένα ασφάλτινο σημείο που δεν αποτελεί μέρος της χωμάτινης αγωνιστικής διαδρομής. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχασε τον προσανατολισμό του ο αναβάτης και βρέθηκε σε εκείνο το σημείο.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού δεν κατάφερε να μείνει τη ζωή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οι διοργανωτές του αγώνα Olympia Rally 2022 προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση:

KTM

"H 1η αγωνιστική ημέρα στο Olympia Rally άφησε μια πικρή γεύση σε όλους μας, καθώς σημαδεύτηκε από το δυστύχημα του Τσέχου αναβάτη Γιάν Σίμουνεκ ο οποίος έπειτα από λάθος που έκανε στη διαδρομή, συγκρούστηκε στην άσφαλτο με διερχόμενο όχημα. Παρόλο που το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά από το ασθενοφόρο και τους ιατρούς της οργάνωσης, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή παρά τις επίμονες προσπάθειες. Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας λύπη στους οικείους και στην ομάδα του. Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα ήταν υπέρ του δέοντος πλήρη και επαρκή από κάθε άποψη. Η 2η αγωνιστική ημέρα ακυρώνεται ως ένδειξη πένθους, με όσους αναβάτες επιθυμούν να ακολουθούν την διαδρομή ως εκδρομή".

Το Ράλλυ διοργανώνεται από την Off Road Team και ακολουθεί τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM). Μάλιστα βρίσκεται στη λίστα του FIM Europe Open Calendar ως διεθνές Cross Country Rally. Η έδρα του αγώνα είναι στην Αρχαία Ολυμπία και επισκέπτεται περιοχές όπως ο Καιάφας, η λίμνη Πηνειού, ο ποταμός Λάδωνας, τα Καλάβρυτα και το δάσος της Φολόης, ενώ προσελκύει πολλούς αναβάτες από όλο τον κόσμο.

KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!