Ίλον Μασκ: Έρχεται ρομποταξί από την Tesla

Ίλον Μασκ: Έρχεται ρομποταξί από την Tesla
Ο ιδρυτής της Tesla ανέφερε ορισμένα από τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, κατά τα εγκαίνια του τεράστιου εργοστασίου στο Όστιν του Τέξας.

Φορώντας καπέλο καουμπόι και μαύρα γυαλιά ηλίου, ο Ίλον Μασκ έδωσε μία ακόμη παράσταση μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Tesla, με αφορμή τα εγκαίνια του εργοστασίου της εταιρείας στο Όστιν του Τέξας.

Το κόστος για την κατασκευή των εγκαταστάσεων – που θα φιλοξενούν πλέον και τα κεντρικά γραφεία της Tesla – αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια. Όπως είπε ο Μασκ, η επιλογή του Τέξας έγινε διότι υπάρχει άπλετος χώρος για την επέκταση της εταιρείας, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί στην Καλιφόρνια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μασκ αποκάλυψε ότι στα μελλοντικά πλάνα είναι η παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου ταξί, χωρίς δηλαδή φυσική παρουσία οδηγού. «Θα λανσάρουμε ένα ρομποταξί, το οποίο θα έχει φουτουριστική εμφάνιση» ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Tesla, η αμερικάνικη μάρκα θα προχωρήσει σε τεράστια παραγωγή οχημάτων, «σε τέτοιο βαθμό που καμία άλλη εταιρεία δεν έχει καταφέρει στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Elon Musk

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!