Formula 1: Η ώρα των αποφάσεων για Audi και Porsche

Formula 1: Η ώρα των αποφάσεων για Audi και Porsche
Μία ανάσα από την είσοδό τους στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια βρίσκονται Audi και Porsche σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα πως το Volkwagen Group ενδιαφέρεται να εισέλθει στο μαγικό κόσμο της Formula 1. To ενδιαφέρον επισημοποιήθηκε από τοv ίδιο τοv όμιλο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες υπήρξε έλλειψη εξελίξεων στο θέμα αυτό.

Η απόφαση για το αν οι Audi και Porsche θα εισέλθουν τελικά στη Formula 1, αναμένεται να παρθεί την επόμενη εβδομάδα σε διοικητικό συμβούλιο που έχει προγραμματίσει το Volkswagen Group. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τη Formula 1, με τις δύο φίρμες να παίρνουν το πράσινο φως για την εμπλοκή τους στο σπορ.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, μία πηγή ανέφερε: «Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις προθέσεις μας να εισέλθουμε στη Formula 1».

Volkswagen Formula 1

Οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμόσει η Formula 1 στους κινητήρες από το 2026 είναι το δέλεαρ για το Volkswagen Group, με τις δύο εταιρείες της να προσπαθούν μήνες τώρα να επηρεάσουν την τελική τους μορφή - επιτυχώς. Οι κινητήρες επόμενης γενιάς θα βασίζονται περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία, με τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα να αυξάνεται σημαντικά. Το τελευταίο διάστημα η Audi έχει συνδεθεί με την εξαγορά της McLaren, με το Reuters να αναφέρει πως οι Γερμανοί θα πραγματοποιήσουν πρόταση 500 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της βρετανικής φίρμας. Από τη μεριά της η Porsche έχει συνδεθεί με πιθανή συνεργασία με τη Red Bull Racing από το 2026.

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην απόφαση του Volkswagen Group θα είναι η υλοποίηση της δέσμευσης της Formula 1 να προχωρήσει στην εφαρμογή πλήρως συνθετικών καυσίμων από το 2026. Η απόφαση αυτή θα έρθει εν μέσω αβεβαιότητας για τις συνέπειες που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία τόσο στον ίδιο τον όμιλο όσο και στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Προς το παρόν είναι άγνωστη η μορφή που σκοπεύουν οι Audi και Porsche να εισέλθουν στη Formula 1, με τις φήμες να διαψεύδονται συχνά. Οποιαδήποτε εμπλοκή τους θα γίνει το νωρίτερο το 2026 με τις περισσότερες πιθανότητες να έχει η συμμετοχή τους ως προμηθευτές κινητήρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!