Το VW Group έδωσε το πράσινο φως για εμπλοκή στη Formula 1

Πάνος Σεϊτανίδης
Το VW Group έδωσε το πράσινο φως για εμπλοκή στη Formula 1
Audi και Porsche θα εμπλακούν στο σπορ το 2026 αλλά ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ομάδες με τις οποίες θα συνεργαστούν.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Volkswagen Group έφερε καλά νέα για πιθανή εμπλοκή της Audi και της Porsche στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, επιβεβαιώθηκε πως και οι δύο εταιρείες «ζεσταίνουν μηχανές».

Η εμπλοκή τους θα αφορά παροχή κινητήρων σε υπάρχουσες ομάδες αλλά όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Ομίλου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περαιτέρω λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σε μελλοντική ημερομηνία.

Η συνεργασία που φέρεται να είναι μία ανάσα από την επισημοποίηση, είναι αυτή της Porsche με τη Red Bull Racing. Όσο για την Audi, το Reuters επιμένει για πρόταση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της McLaren, η οποία έχει απορριφθεί καθώς η ιστορική ομάδα «δεν πωλείται».

Το αδιέξοδο στις επαφές των δύο πλευρών, φέρεται να αλλάζει το τοπίο, με το γερμανικό Auto Motor und Sport να βάζει στο παιχνίδι τη Sauber. Η ελβετική ομάδα αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη Formula 1 ως Alfa Romeo, ωστόσο αυτή είναι συνεργασία χορηγίας και τίποτα περισσότερο.

Audi Porsche F1

Sauber και Audi έχουν ήδη συνεργαστεί, με τη γερμανική ομάδα να εξελίσσει το αγωνιστικό της πρωτότυπο για τους αγώνες αντοχής, στην αεροδυναμική σήραγγα του Χίνβιλ της Ελβετίας, στις εγκαταστάσεις της ελβετικής εταιρείας.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει τον Γιαν Μονσό ως συνδετικό κρίκο. Άλλοτε εργαζόταν στην Audi ως τεχνικός διευθυντής, τώρα έχει τον ίδιο ρόλο στην Alfa Romeo-Sauber.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμα σενάριο πλέον στο τραπέζι που ίσως περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αυτό θέλει την Aston Martin να ψάχνει νέο συνεργάτη αντί της Mercedes ή ακόμα και να στήσει δικό της project αντίστοιχο του Red Bull Powertrains. Το πρώτο σκέλος, θα μπορούσε να φέρει συνεργασία με την Audi. Πάντως στο κάδρο ήταν και θα πρέπει να μην εξαιρεθεί και η Williams.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τους επόμενους μήνες, αν και όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό σύντομα. Γίνεται μάλιστα λόγος ακόμα και για τον Οκτώβριο, όταν και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί κινητήρων που θα ισχύουν από το 2026.

Mercedes F1

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Sean Bull Design

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!