Πότε θα δούμε το Ducati DesertX στην Ελλάδα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πότε θα δούμε το Ducati DesertX στην Ελλάδα (vid)
Η Ducati μας έχει γεμίσει ανυπομονησία με το νέο εντυπωσιακό της adventure μοντέλο DesertX.

Τα μεγάλα αποκαλυπτήρια του νέου DesertX της Ducati έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο σε ένα από τα επεισόδια World Ducati Premiere του 2022. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μοναδικό στην γκάμα της ιταλικής φίρμας έχοντας ξεκάθαρο χαρακτήρα off-road και μάλιστα με ιδιαίτερες δυνατότητες κίνησης σε σκληροτράχηλα τερέν.

Το DesertX είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα των 937 κ.εκ. τον οποίο τον έχουμε γνωρίσει στο Monster. Η απόδοσή του είναι 110 ίπποι και για την περίπτωση του DesertX θα είναι εξοπλισμένο με αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα, πιο κοντές σχέσεις στο κιβώτιο και επιλογή Off-Road τόσο στη χαρτογράφηση όσο και στο ABS στα φρένα. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις οι οποίες είναι ενισχυμένες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις κίνησης εκτός δρόμου, ενώ οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω.

Ducati DesertX

Η Ducati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα έρθει το DesertX στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα ωστόσο έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής. Στην Μ. Βρετανία η Ducati ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει το DesertX Tour. Πρόκειται για μια περιοδεία του μοντέλου σε διάφορες πόλεις της Μ. Βρετανίας με στόχο να γνωρίσει το κοινό από κοντά το νέο αυτό, δυναμικό μοντέλο. Στο DesertX Tour θα υπάρχουν ειδικοί για να ενημερώσουν τον κόσμο για το νέο μοντέλο, τον εξοπλισμό του, τα αξεσουάρ και τη σειρά ρουχισμού που το ακολουθούν.

Ducati DesertX

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν αποκλείεται στην Ελλάδα το νέο μοντέλα να φτάσει στις αρχές του Καλοκαιριού. Να είστε σε εγρήγορση διότι ο Ιούνιος μπορεί να είναι πολύ... χωμάτινος!

Δείτε τον Αντόιν Μέο να οδηγεί το DesertX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!