Το νέο σεληνιακό όχημα της NASA θα έχει την υπογραφή της Nissan

Το νέο σεληνιακό όχημα της NASA θα έχει την υπογραφή της Nissan

Το νέο σεληνιακό όχημα της NASA θα έχει την υπογραφή της Nissan
H Teledyne Brown Engineering ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου οχήματος που θα χρησιμοποιήσει η NASA σε μελλοντική της αποστολή στο φεγγάρι και στο εγχείρημα αυτό θα συμμετάσχει και η Nissan.

Στο πλαίσιο του 37ου Συμποσίου Διαστήματος στο Κολοράντο Σπρινγκς, ανακοινώθηκε η εξέλιξη του επανδρωμένου ρόβερ Lunar Terrain Vehicle (LTV) που θα υποστηρίξει τη μελλοντική εξερεύνηση στην Σελήνη. Στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν οι Teledyne Brown Engineering, Sierra Space και Nissan. Η πρώτη εταιρεία έχει περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαστημικού υλικού. Μάλιστα, θα ηγηθεί της προσπάθειας παροχής προγραμμάτων, μηχανικής, κατασκευής, ολοκλήρωσης, λειτουργίας και του συστήματος ισχύος. Επιπλέον έχει συμβάλλει σε προγράμματα για το διεθνή διαστημικό σταθμό, ενώ για περισσότερα από 40 χρόνια συνεργάζεται με τη NASA.

H Sierra Space έχει επίσης προϊστορία με πρότζεκτ που αφορούν το διάστημα και για το Lunar Terrain Vehicle θα παρέχει λογισμικό πτήσης, μηχανισμούς κατάλληλους για το διάστημα, επικοινωνίες, κατάδειξη, πλοήγηση και χρονισμό. Ορισμένα από τα προγράμματα που θα συμμετάσχει είναι το Dream Chaser το οποίο θα εκτελεί αποστολές ανεφοδιασμού για τη NASA από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτό περιλαμβάνει το βιότοπο LIFE (Large Integrated Flexible Environment)) που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη αστροναυτών, καθώς και για επιστημονικά πειράματα στο διάστημα.

Nissan NASA

Από τη μεριά της, η Nissan στο πρόγραμμα του νέου σεληνιακού οχήματος θα προσφέρει τη γνώση της για την αυτόνομη οδήγηση και τα έξυπνα συστήματα των οχημάτων της. Επιπλέον θα συμβάλει με τις κατασκευαστικές ικανότητες στον κλάδο της αυτοκίνησης με στόχο να βελτιστοποιήσει το νέο Lunar Terrain Vehicle της NASA. Μαζί της θα είναι η Textron Specialized Vehicles, που θα προσφέρει στην ομάδα τις ικανότητές της με το Arctic Cat Off Road για σχεδιασμό πλαισίου, δυναμικής οχημάτων και χειρισμό ανάρτησης.

O επικεφαλής του «Alliance Innovation Laboratory» της Nissan στο Σίλικον Βάλεϊ, Μάαρτεν Σέιρους, αναφέρθηκε στη νέα συνεργασία της ιαπωνικής φίρμας: «Η συμμετοχή σε αυτό το έργο επιτρέπει την επέκταση της τεχνολογίας και των σχεδιαστικών δυνατοτήτων της βιομηχανίας μας στη διαστημική τεχνολογία και αντίστροφα. Με αυτήν τη συνεργασία, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες αυτονομίας και τηλε-λειτουργίας, συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, συνδεσιμότητας οχημάτων και διεπαφής ανθρώπου-μηχανής για να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των ευφυών σεληνιακών rover. Στη συνέχεια, θα μεταφέρουμε αυτές τις γνώσεις από το LTV που λειτουργεί στη σεληνιακή επιφάνεια, πίσω στη Γη».

Δείτε το παρακάτω βίντεο της Nissan για το επερχόμενο σεληνιακό όχημα επόμενης γενιάς για τη NASA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!