Formula 3: Σπάνια νόσος βάζει «φρένο» στην καριέρα 18χρονου οδηγού

Formula 3: Σπάνια νόσος βάζει «φρένο» στην καριέρα 18χρονου οδηγού
Ο οδηγός της Formula 3, Τζόνι Έντγκαρ, θα σταματήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022, καθώς διαγνώστηκε με τη νόσο του Κρον.

Μόλις σε ηλικία 18 ετών, η ζωή ενός φέρελπι οδηγού αγώνων αλλάζει για πάντα. Ο λόγος για τον Τζόνι Έντγκαρ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρωτάθλημα της Formula 3, όπου αγωνιζόταν με την ομάδα της Trident. O λόγος ήταν πως διαγνώστηκε με τη νόσο του Κρον, κάτι που επηρέασε στο έπακρο την αγωνιστική του φόρμα και την υγεία του.

Η νόσος του Κρον ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Τζόνι Έντγκαρ

Ως αποτέλεσμα, ο 18χρονος Έντγκαρ αποφάσισε να βάλει φρένο στα αγωνιστικά του πλάνα για το 2022 και σε προσωπική του ανακοίνωση, ανέφερε. «Ως οικογένεια, πήραμε μαζί μία πολύ δύσκολη απόφαση να μην συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα της Formula 3 μέχρι να νιώσω καλύτερα. Πρόσφατα διαγνώστηκα με τη νόσο του Κρον και στην παρούσα φάση δεν μπορώ να αγωνιστώ στο επίπεδο που θέλω. Θα ξεκινήσω το μεγάλο ταξίδι ανάρρωσης με ειδικό πρόγραμμα θεραπείας και ελπίζω να επιστρέψω υγιής. Μέχρι τότε χρειάζομαι χρόνο μακριά από τις πίστες και η προτεραιότητα μου είναι η υγεία μου».

Η χρόνια νόσος του Κρον μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο στην κοιλιά, ναυτία, τάση προς έμετο, απώλεια βάρους, κόπωση και αδιαθεσία. Τώρα ο Έντγκαρ ξεκινά το μακρύ ταξίδι ανάρρωσης και όλοι μας ελπίζουμε να τον δούμε και πάλι να αγωνίζεται στις πίστες.

Φωτογραφίες: Redbullcontnentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!