Νέοι πρόεδροι σε Volkswagen και Skoda

Νέοι πρόεδροι σε Volkswagen και Skoda

Νέοι πρόεδροι σε Volkswagen και Skoda
O Τόμας Σέφερ αναλαμβάνει επικεφαλής της μάρκας Volkswagen και ο Κλάους Ζάλμερ θα τον αντικαταστήσει στη Skoda.

Αλλαγή ηγεσίας σε δύο μάρκες του Ομίλου Volkswagen θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Τόμας Σέφερ, θα μεταπηδήσει στη Volkswagen Passenger Cars, αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη θέση στη γερμανική μάρκα. Από την 1η Απριλίου πάντως τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή (COO) της Volkswagen, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο διοικητικό καθεστώς.

Ο Σέφερ αντικαθιστά τον Ραλφ Μπράντστατερ, ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάβει επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Volkswagen Group στην Κίνα. Τη θέση του Σέφερ στη Skoda από την 1η Ιουλίου θα πάρει ο Κλάους Ζάλμερ, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, υπεύθυνος για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και το κομμάτι του After Sales.

Τόμας Σέφερ

Ο Σέφερ (φωτογραφία πάνω), με σπουδές μηχανολογίας, άρχισε την καριέρα του στην αυτοκίνηση από την Daimler το 1994. Το 2012 μεταπήδησε στο Volkswagen Group, ενώ τρία χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου στη Νότια Αφρική. Πρόεδρος του ΔΣ της Skoda είναι από τον Αύγουστο του 2020. Από την πλευρά του, ο Ζάλμερ (φωτογραφία κάτω) είναι οικονομολόγος και έχει συνδέσει το όνομά του με την Porsche, καθώς βρισκόταν στη σπορ μάρκα επί 23 χρόνια, από το 1997 έως το 2020.

Κλάους Ζάλμερ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!