Fiat Panda: Νέα γενιά το 2023 και με ηλεκτρική έκδοση

Fiat Panda: Νέα γενιά το 2023 και με ηλεκτρική έκδοση

Fiat Panda: Νέα γενιά το 2023 και με ηλεκτρική έκδοση
Η τέταρτη γενιά του Panda θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Centoventi και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους φίλους της Fiat.

Μετρώντας πάνω από 10 χρόνια ζωής, η τρίτη γενιά του Panda δείχνει… σημάδια γήρατος, κυρίως στον τεχνολογικό τομέα. Ακόμη και έτσι, το μοντέλο της Fiat παραμένει πάντως ιδιαίτερα δημοφιλές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του. Η ιταλική μάρκα έχει πάντως λάβει την απόφαση να παρουσιάσει σύντομα τον αντικαταστάτη του προσιτού αυτοκινήτου πόλης.

Βάση, σχεδιαστική κυρίως, θα αποτελέσει το εικονιζόμενο πρωτότυπο Centoventi (σημαίνει 120 και παραπέμπει στα 120 χρόνια ζωής της ιταλικής μάρκας που συμπληρώθηκαν το 2019). Το concept car που είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης μας δείχνει πώς φαντάζονται στη Fiat το νέο Panda στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της μάρκας έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το όνομα Panda ως ένα δεύτερο «πυλώνα» μοντέλων, όπως ισχύει με το 500. Στην περίπτωση όμως του Panda η πρακτικότητα και όχι το στιλ είναι το στοιχείο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η οικογένεια Panda θα περιλαμβάνει το κλασσικό αυτοκίνητο πόλης, ένα αστικό SUV αλλά και ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Το τελευταίο θα είναι φθηνότερο από το ηλεκτρικό 500, αλλά θα προσφέρει καλύτερους χώρους.

Ο Όμιλος Stellantis, μέλος του οποίου είναι πλέον η Fiat, έχει στη διάθεσή του την πλατφόρμα e-CMP για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα και το νέο Panda λογικά θα την εκμεταλλευτεί. Η πρώτη παραλλαγή του Panda θα κυκλοφορήσει εντός του 2023 και τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλες.

Fiat Centoventi concept

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!