Formula 1: Καθυστερεί η απόφαση της Audi

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Καθυστερεί η απόφαση της Audi
Η Audi δεν πρόκειται τελικά να πάρει την απόφασή της σύντομα για το αν θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, σύμφωνα με το διεθνή Τύπο.

To 2026 θα δούμε για πρώτη φορά τους κινητήρες νέας γενιάς στη Formula 1 που θα αλλάξουν την εικόνα του σπορ. Οι κανονισμοί αυτοί έχουν ως στόχο να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές, με το Volkswagen Group να έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του.

Πιθανά brand που θα εκπροσωπήσουν τον Όμιλο VW είναι οι Audi και Porsche, με τις τελικές αποφάσεις να ήταν προγραμματισμένο να παρθούν μέσα στον Ιανουάριο. Αμφότερες έχουν επιβεβαιώσει με επίσημες τοποθετήσεις τους πως εξετάζουν ενεργά μελλοντικό αγωνιστικό πρόγραμμα στη Formula 1. Ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Audi θα πάρει την απόφαση για το αν θα εμπλακεί στη Formula 1 στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2022 ή στην αρχή του δεύτερου. Αυτό σημαίνει πως νεότερα σχετικά με τα πλάνα των Γερμανών αναμένεται να μάθουμε ίσως και μετά τις γιορτές του Πάσχα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το διοικητικό συμβούλιο της φίρμας θα συζητήσει μέσα στον Φεβρουάριο σχετικά με ένα πιθανό πρόγραμμα στη Formula 1, ωστόσο καμία απόφαση δεν θα παρθεί.

Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει επί του θέματος, ενώ η Porsche επιβεβαίωσε πως εξετάζει ακόμα τη πιθανή εμπλοκή της στο σπορ. Επιπλέον η οποιαδήποτε φήμη περί αγοράς της McLaren διαψεύστηκε, όμως στο τραπέζι σχεδιασμού βρίσκεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με μία ή περισσότερες από τις τωρινές ομάδες.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το Reuters, κομβικός παράγοντας για το αν θα δούμε την Audi στη Formula 1 θα παίξει η υλοποίηση της στρατηγικής του σπορ να μεταβεί στα συνθετικά καύσιμα μαζί με τη νέα γενιά κινητήρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!