Στην «κατάψυξη» η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

Στην «κατάψυξη» η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce
Σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40 βαθμούς Κελσίου, η βρετανική φίρμα συνεχίζει να εξελίσσει το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Rolls-Royce ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορίας, καθώς βρίσκεται σε φάση δοκιμών και εξέλιξης του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το όνομά του είναι Spectre και είναι ο πνευματικός διάδοχος της Phantom Coupe, ενώ αναμένεται να το δούμε για πρώτη φορά το 2023. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο σχεδιασμός του έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και μάλιστα επανασχεδίασε το εμβληματικό αγαλματίδιο «Spirit of Ecstasy» για χάρη της βελτιωμένης αεροδυναμικής απόδοσης που οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτονομία.

Οι δοκιμές του μοντέλου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και πρόσφατα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις Άργεπλογκ της Σουηδίας για ένα εκτεταμένο τεστ αντοχής. To πρόγραμμα δοκιμών προβλέπει σκληρές δοκιμασίες σε αντίξοες συνθήκες και σε διαδρομές στα χιόνια, μόλις 55 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο. Μάλιστα η Rolls-Royce επιθυμεί να καλύψει συνολικά 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δοκιμές, κάτι που αντιστοιχεί σε 400 χρόνια ζωής ενός αυτοκινήτου.

Rolls-Royce Spectre

Οι δοκιμές σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας. Όσο μικρότερη είναι η θερμοκρασία αέρα, τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση υπάρχει και η πλήρης κατανόηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Βρετανούς. Μάλιστα με την προσοχή που έχει δώσει στην αεροδυναμική της Spectre, έχει καταφέρει να βελτιστοποιήσει την απόδοση της μπαταρίας.

Η αρχιτεκτονική του μοντέλου τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανικά είναι νέας τεχνολογίας, ένας κομβικός παράγοντας της Rolls-Royce στη δημιουργία του μοντέλου. Όντας ο πνευματικός διάδοχος της Phantom Coupe, έχουν βασίσει τις διαστάσεις στο κλασσικό μοντέλο, αλλά και λεπτομέρειες, όπως τα φωτιστικά σώματα που διαχωρίζονται μεταξύ τους.

Rolls-Royce Spectre

Περισσότερες πληροφορίες όπως τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Rolls-Royce τα κρατάει μυστικά προς το παρόν. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές της Σουηδίας πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα. Οι πρώτες παραδόσεις της Spectre αναμένονται στα τέλη του 2023.

Rolls-Royce Spectre

Δείτε τη νέα Rolls-Royce Spectre να κάνει δοκιμές σε συνθήκες -40 βαθμών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!