Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood: Οι ομάδες της Formula 1 που θα δώσουν το «παρών»

Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood: Οι ομάδες της Formula 1 που θα δώσουν το «παρών»
Ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχει για μία ακόμη χρονιά εντυπωσιακή παρουσία στο διάσημο φεστιβάλ ταχύτητας.

Κάθε καλοκαίρι η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στο κτήμα Goodwood, νότια του Λονδίνου. Το ετήσιο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood θα διεξαχθεί φέτος στις 23-26 Ιουνίου και υπόσχεται μία ακόμη δυναμική και αξέχαστη εμπειρία. Οι χιλιάδες θεατές που παρευρίσκονται κάθε χρόνο έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πολυτελή supercars και hypercars, σύγχρονα και κλασικά αγωνιστικά, αντίκες που έχουν γράψει τι δική τους ιστορία, όπως και τροποποιημένα αυτοκίνητα. Επίσης, δεν πρόκειται να λείπουν και οι μοτοσικλέτες από το μεγάλο event.

Για το 2022 έχουν επιβεβαιώσει πως θα δώσουν το «παρών» συνολικά 5 ομάδες της Formula 1, με τα ονόματα των τεσσάρων να έχουν γίνει γνωστά. Αυτές είναι οι: Mercedes-AMG, Scuderia Ferrari, McLaren και η Williams Racing. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει ποιοι οδηγοί θα παραβρεθούν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood, όμως δεν αποκλείεται αρκετοί να εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό με την παρουσία τους.

Φεστιβάλ Ταχύτητας goodwood

Στο Goodwood θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους οπαδούς, ώστε να δουν από προνομιούχες θέσεις τα αγαπημένα τους supercars και τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Κάθε χρόνο κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα αγωνιστικά των προηγούμενων δεκαετιών με τα... ουρλιαχτά τους να αναβιώνουν μνήμες του παρελθόντος. Αρκετοί οδηγοί θα κυνηγήσουν τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση του Goodwood μήκους 1,87 χιλιομέτρων που είναι το highlight του φεστιβάλ. Το ρεκόρ το κατέχει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο αγωνιστικό Volkswagen ID.R με χρόνο 39,90 δευτερόλεπτα.

O Δούκας του Ρίτσμοντ, Τσαρλς Χένρι Γκόρντον-Λένοξ, δήλωσε: «Το τρομερό υπερθέαμα της Formula 1 είναι εδώ και χρόνια αυτό που κάνει το Φεστιβάλ Ταχύτητας μία εμπειρία που κανένας δεν θέλει να χάσει. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο να βλέπεις ομάδες και οδηγούς από την πρώτη ημέρα που έκαναν την εμφάνισή τους πίσω στο 1994. Ανυπομονούμε να δούμε τις ομάδες στο Goodwood αυτό το καλοκαίρι και θα αντικρίσουμε τρομερά σκηνικά, και ήχους από θρυλικά μονοθέσια, με τους οδηγούς να πραγματοποιούν τη μεγάλη ανάβαση για ακόμη μία χρονιά».

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ όσον αφορά τους οδηγούς και τα μονοθέσια που θα πάρουν μέρος θα ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Δείτε το Volkswagen ID.R να σπάει το ρεκόρ χρόνου στην ανάβαση του Goodwood.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!