Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η Red Bull προτιμά να μάχεται με τη Ferrari

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η Red Bull προτιμά να μάχεται με τη Ferrari
Οι δύο μονομάχοι για τις νίκες στους αγώνες του 2022 το διασκεδάζουν και η χαρά τους για τις μεταξύ τους μάχες εντός πίστας δεν κρύβεται.

Η νέα χρονιά της Formula 1 ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, με το Grand Prix Μπαχρέιν να ολοκληρώνεται με την επιστροφή της Ferrari στις νίκες. Για να το καταφέρει αυτό, έπρεπε να παλέψει σκληρά με τη Red Bull Racing. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να μάχονται και στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας με τη νίκη να κρίνεται στο νήμα. Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρ στον 47ο από τους 50 γύρους του Grand Prix και πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Οι δύο ομάδες φαίνεται πως θα είναι αυτές που θα διεκδικήσουν τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών το 2022. Την περασμένη χρονιά η αυστριακή ομάδα και ο Μαξ Φερστάπεν ήρθαν αντιμέτωποι με τη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον. Οι μεταξύ τους μάχες σε αρκετές περιπτώσεις ξέφυγαν πέρα από τα όρια, δημιουργώντας έντονες αντιπαραθέσεις εντός κι εκτός πίστας.

GP Σαουδικής Αραβίας

Φέτος και τουλάχιστον στους δύο πρώτους αγώνες είναι αρκετά διαφορετική η συμπεριφορά των οδηγών εντός πίστας. Αυτό παρατηρεί και τονίζει πιο αναλυτικά ο Πάνος Σεϊτανίδης στο τελευταίο του blog.

Σε αυτό εστίασε και ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος μίλησε στη De Telegraaf, για τη μάχη με τη Ferrari: «Είναι μία νέα αντιπαλότητα που δημιουργείται. Είναι καλύτερο το να μαχόμαστε με τον Λεκλέρ, παρά με τις Mercedes. Είναι πιο κοντά στο αθλητικό πλαίσιο. Μπορεί να έχουν γίνει μόλις δύο αγώνες, όμως δεν πιστεύω πως θα εξελιχθεί η μάχη όπως έγινε με τη Mercedes πέρυσι».

Η απουσία της Mercedes από τη μάχη της νίκης δεν φαίνεται πως ανησυχεί τον Μάρκο, που έστειλε το μήνυμά του πως η Red Bull Racing δεν επαναπαύεται: «Προς το παρόν η Mercedes είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργή και ποιος ξέρει πότε θα λύσουν τα προβλήματά τους. Αλλά ούτε εμείς σταματάμε. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιό μας και πιέζουμε με την εξέλιξη».

Helmut Marko

Με το 1-4 στη Σαουδική Αραβία, η Red Bull Racing μάζεψε συνολικά 37 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, 1 πίσω από τη Mercedes-AMG και 41 πίσω από τη Scuderia Ferrari. Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι το GP Αυστραλίας στις 8-10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!