Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η καθοριστική προσπέραση του Φερστάπεν (vid)

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η καθοριστική προσπέραση του Φερστάπεν (vid)
Η μονομαχία διαρκείας ανάμεσα σε Φερστάπεν και Λεκλέρ κρίθηκε 3 γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Το 2022 ξεκίνησε ως μία σεζόν απίστευτης μονομαχίας ανάμεσα σε Ferrari και Red Bull Racing. Ανάμεσα (κυρίως) σε Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν. Στο Μπαχρέιν έδειχνε να επικρατεί ο Μονεγάσκος μέχρι που ο Ολλανδός εγκατέλειψε με πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας της RB18, στη Σαουδική Αραβία ήταν ο οδηγός της Αυστριακής ομάδας αυτός που πανηγύρισε στο τέλος.

Αυτή τη φορά, η μεταξύ τους μάχη κορυφώθηκε στους τελευταίους οκτώ γύρους, μετά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που προκλήθηκε από τις εγκαταλείψεις των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Φερνάντο Αλόνσο.

Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν

Στον γύρο 42 άλλαξαν δύο φορές θέσεις, με τον Μονεγάσκο να διατηρεί τα ηνία. Στον γύρο 43 ο Ολλανδός βούτηξε στα φρένα αλλά τελικά ο Λεκλέρκ παρέμεινε ξανά μπροστά. Όμως στο γύρο 47, η προσπέραση του «ταύρου» στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έμελλε να είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Δείτε τη στο video που ακολουθεί...

Παρά την ήττα, ο Λεκλέρ στάθηκε στη συναρπαστική κόντρα που είχε προηγηθεί. Ο οδηγός της Ferrari είπε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά απόλαυσα αυτό τον αγώνα! Μονομαχήσαμε σκληρά αλλά δίκαια, κάθε αγώνας θα έπρεπε να είναι σαν αυτόν. Τον απόλαυσα αλλά προφανώς είμαι απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, ήθελα να κερδίσω σήμερα».

Ο Λεκλέρ και η Ferrari διατήρησαν τα ηνία στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών αντίστοιχα. Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στις 10 Απριλίου, στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!