Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η μάχη Αλόνσο-Οκόν που τρόμαξε την Alpine (vid)

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Η μάχη Αλόνσο-Οκόν που τρόμαξε την Alpine (vid)
Οι οδηγοί της γαλλικής ομάδας πάλεψαν στο όριο στην Τζέντα και παράλληλα προκάλεσαν μεγάλο άγχος στο γκαράζ.

Το GP Σαουδικής Αραβίας του 2022 περιείχε θέαμα, δράση και μία μεγάλη μονομαχία για τη νίκη ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ. Οι δύο οδηγοί μονομάχησαν στους τελευταίους γύρους του αγώνα, με τελικό νικητή να είναι ο οδηγός της Red Bull Racing.

Όμως μία ακόμα μάχη που ξεχώρισε ήταν αυτή ανάμεσα στους οδηγούς της Alpine Racing, των Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν. Στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο Ισπανός οδηγός είχε κολλήσει πίσω από τον teammate του και προσπαθούσε να τον προσπεράσει. Στην πρώτη του κίνηση, πήγε να χωθεί από την εσωτερική πολύ κοντά στον τοίχο του pitlane, όμως ο Γάλλος έκλεισε την πόρτα. Για να αποφύγει την επαφή, ο Αλόνσο από τη μεριά του όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο πάτησε δυνατά το φρένο και άλλαξε γραμμή.

Με τη δεύτερη προσπάθεια και τη χρήση του DRS, o Αλόνσο κατάφερε να προσπεράσει εύκολα τον Οκόν. Όμως ο Γάλλος ήθελε τη θέση του πίσω και σε μία ακόμη έντονη στιγμή μεταξύ τους, πήγε από την εξωτερική στη στροφή 1. Όμως επειδή είχε περισσότερα χιλιόμετρα απ΄όσο έπρεπε, αναγκάστηκε να «κόψει» τη στροφή 2 για να αποφύγει πιθανή επαφή.

Για τη μάχη του με τον Αλόνσο, ο Οκόν ανέφερε μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας: «Το διασκέδασα. Σε αγώνα ενός pit-stop είναι σημαντική η θέση στην πίστα. Η ομάδα μας άφησε να παλέψουμε. Για εμένα είναι προνόμιο να μάχομαι με τον Φερνάντο. Ξέρουμε πως μπορούμε να παλέψουμε αλλά δεν πρέπει να συγκρουστούμε. Πρέπει να αφήνουμε περισσότερο χώρο ο ένας στον άλλο. Παλέψαμε στη Σαουδική Αραβία, παλέψαμε και στο Μπαχρέιν. Είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Με τα νέα μονοθέσια οι μάχες είναι σταν τα kart».

Μετά και από αυτή τους την περιπέτεια, η ομάδα έδωσε εντολή στον Οκόν να παραμείνει πίσω από τον Αλόνσο, κάτι που δεν τον βοήθησε, μιας και τον προσπέρασε ο Βάλτερι Μπότας. Η τύχη όμως ήταν με το μέρος του, καθώς τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Φινλανδός της Alfa Romeo εγκατέλειψαν τον αγώνα και ο Οκόν τερμάτισε στην 6 θέση.

Για να το καταφέρει αυτό όμως έπρεπε να δώσει μεγάλη μάχη με τον οδηγό της McLaren, τον Λάντο Νόρις. Ο Γάλλος κατάφερε να πάρει τους 8 πολύτιμους βαθμούς με ένα κρίσιμο προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!