Formula 1, Σαουδική Αραβία: Τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι

Newsroom
Formula 1, Σαουδική Αραβία: Τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι
H πυραυλική επίθεση στη Τζέντα την Παρασκευή έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Grand Prix της Formula 1.

Την τριήμερη αναστολή των επιθέσεων με πυραύλους cruise και drone στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ο ηγέτης των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζέντα, που έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους των Χούθι, Μαχντί αλ-Μασάτ, η τριήμερη εκεχειρία περιλαμβάνει και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Υεμένης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι Χούθι είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν όλους τους αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων τον αδελφό του Προέδρου της Υεμένης.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Ο ηγέτης των Χούθι δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί να γίνει μόνιμη, αν η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη και άρει τον αποκλεισμό στα λιμάνια που ελέγχουν οι αντάρτες.

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε αρκετές συστοιχίες αντιπυραυλικών συστημάτων περιμετρικά της πίστας στη Τζέντα, με την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που έχουν αποστείλει συστήματα Patriot εδώ και αρκετούς μήνες.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Ένας λοιπόν πονοκέφαλος λιγότερος, ενόψει του αγώνα της Κυριακής...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!