Τον Ιούνιο τα πρώτα Yamaha E01 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τον Ιούνιο τα πρώτα Yamaha E01 (vid)
Η Yamaha ξεκινάει το καλοκαίρι την πειραματική διάθεση του ηλεκτρικού της scooter E01, σε περιορισμένο αριθμό πελατών.

Η νέα ηλεκτρική εποχή της Yamaha έχει τεθεί σε λειτουργία και το σχέδιο της ιαπωνικής φίρμας τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Μετά την αποκάλυψη του προγράμματος Switch On και την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού scooter Neos, το οποίο θα είναι διαθέσιμο πριν από το καλοκαίρι, η Yamaha προχωράει στο επόμενο βήμα που αφορά το E01.

Yamaha E01

Το ηλεκτρικό scooter E01 ανήκει στην κατηγορία των scooter 125 κ.εκ. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω τροχό και έχει απόδοση 11 ίππους και 30Nm ροπής. Η μπαταρία είναι σχεδιασμένη από τη Yamaha και βρίσκεται στο πάτωμα του scooter δίνοντας αυτονομία περίπου 104 χιλιόμετρα, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως δεν είναι αποσπώμενη. Το βάρος του E01 είναι 158 κιλά μαζί με την μπαταρία, οι τροχοί είναι 13 ιντσών, τα φωτιστικά σώματα LED, ενώ αναρτήσεις και φρένα φέρουν τη σφραγίδα της Yamaha.

Yamaha E01

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επιλογές φόρτισης που προσφέρει η Yamaha. Εκτός από την κλασική φόρτιση στην οικιακή πρίζα με χρόνο φόρτισης 5 ώρες (90%) και την φόρτιση σε ταχυφορτιστή με χρόνο φόρτισης 1 ώρα (90%), η Yamaha έχει ενσωματωμένο στο scooter έναν φορητό φορτιστή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο συγκεκριμένος φορτιστής χρειάζεται 14 ώρες για να φορτίσει πλήρως το E01, αλλά είναι περισσότερο για μια δύσκολη στιγμή που θα ξεμείνεις, παρά για να φορτίζεις πλήρως το scooter.

Yamaha E01

Η Yamaha επέλεξε την Ιαπωνία για να ξεκινήσει την πειραματική διάθεση του E01. Τον Μάιο που μας έρχεται οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή και θα επιλεγούν 100 πελάτες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Η Yamaha θα τους παραδώσει το scooter και εκείνοι θα το χρησιμοποιήσουν για τρεις μήνες πριν το επιστρέψουν στη Yamaha. Το μίσθωμα ορίστηκε στα 153 ευρώ το μήνα και οι πελάτες θα παραλάβουν τα E01 τον Ιούλιο. Σε αυτό το διάστημα η Yamaha θα καταγράψει όλα τα δεδομένα από τη χρήση των scooter για να αρχίσει να το βελτιώνει στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Yamaha E01

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επεκταθεί αργότερα στην Ινδονησία, την Ταϊβάν, την Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και αργότερα θα συμπεριληφθούν και κάποιες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Η παρουσίαση του Yamaha E01.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!