Θα γίνει κανονικά το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Πάνος Σεϊτανίδης
Θα γίνει κανονικά το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας
Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Τζέντα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, παρά τη πυραυλική επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής σε εγκαταστάσεις της Aramco που βρίσκονται μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα.

Παρά την ανησυχία των ομάδων και των οδηγών που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις λίγο πριν την καθυστερημένη έναρξη του FP2, κρίνεται από τις αρχές του σπορ αλλά και τις αρχές ασφαλείας της χώρας, πως όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά.

Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε:

«Γνωρίζουμε την επίθεση που έγινε σε εγκαταστάσεις της Aramco νωρίτερα το απόγευμα και παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας της χώρας αλλά και τη FIA και τη Formula 1, για να διασφαλίσουμε την απαραίτητη ασφάλεια και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας όσο και των οδηγών, των ομάδων και των μετόχων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά».

Στις 21.00 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει νέα συνάντηση ομάδων και οδηγών με τη FIA και την F1 όπου λογικά θα τους ανακοινωθεί πως δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του αγώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι: «Νιώθουμε ασφαλείς».

Αξίζει να σημειωθεί πως η FIA ακύρωσε όλες τις υποχρεώσεις των οδηγών προς τα media για το υπόλοιπο της ημέρας.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!