Formula 1: Ο Βολφ μίλησε για την παραδοχή «ανθρώπινου λάθους» από την FIA

Formula 1: Ο Βολφ μίλησε για την παραδοχή «ανθρώπινου λάθους» από την FIA
Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας έμεινε ευχαριστημένος με την παραδοχή της παγκόσμιας ομοσπονδίας πως υπήρξαν λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών στο GP Άμπου Ντάμπι του 2021.

Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 για το 2021 μας χάρισε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του σπορ. Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Όμως η Mercedes αντέδρασε έντονα μετά το τέλος του αγώνα για τον τρόπο που ο τέως διευθυντής αγώνων, Μάικλ Μάσι, χειρίστηκε τη διαδικασία του Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Η FIA ανακοίνωσε λίγες ημέρες μετά το τέλος του αγώνα πως θα ξεκινήσει έρευνα για τα όσα έγιναν στους τελευταίους γύρους του Άμπου Ντάμπι, με τη Mercedes σε εκείνο το σημείο να σκέφτεται να εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έκανε η γερμανική ομάδα, με το ζήτημα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στα social media.

F1 Abu Dhabi 2021

Όμως στο πλαίσιο του GP Μπαχρέιν, η FIA δημοσίευσε την έρευνα που έκανε σχετικά με τους τελευταίους γύρους το Άμπου Ντάμπι και παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη από τη Διεύθυνση του Αγώνα. Η παραδοχή πως υπήρξε «ανθρώπινο λάθος» άφησε ευχαριστημένο τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, ο οποίος μίλησε για τα ευρήματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο πλαίσιο του GP Μπαχρέιν.

«Πιστεύω πως ήταν ένα τεράστιο βήμα για τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε στο σπορ. Είτε η έρευνα είναι ολοκληρωμένη είτε όχι, η δημοσιοποίησή της είναι κάτι καλό για την FIA και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Για εμάς υπάρχει μία πρόταση που αναφέρει «ανθρώπινο λάθος» και η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική και πλέον πρέπει να κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό», ήταν τα λόγια του Αυστριακού.

Μέσα στην έρευνα η FIA αναφέρει πως ο Μάσι ενέργησε «καλή τη πίστει» και ότι το αποτέλεσμα του αγώνα στο Αμπου Ντάμπι έχει πλέον επικυρωθεί και επισημοποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που θα μπορούσε να το αλλάξει. Ο Αυστραλός απομακρύνθηκε από τη θέση του ως Διευθυντής Αγώνων και το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει πλέον οι Εντουάρντο Φρέιτας και Νιλς Βίτιχ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!