Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati: Μαζί πιο δυνατοί

Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati: Μαζί πιο δυνατοί

Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati: Μαζί πιο δυνατοί
Ακόμη πιο στενή θα γίνει η συνεργασία τους στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση.

Να επιταχύνουν τις εξελίξεις όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους αλλά και να περιορίσουν τα κόστη μέσω συνεργειών, αποφάσισαν οι Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati. Οι τέσσερις μάρκες ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen, όμως συνθέτουν μία υπο-ομάδα πολυτελών brands, με επικεφαλής την Audi.

Κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου της Audi AG παρουσιάστηκαν τα πλάνα συνεργειών που θα ακολουθήσουν οι τέσσερις μάρκες. «Η είσοδος της Bentley στον όμιλο δίνει την ευκαιρία να εντείνουμε την ομαδική δουλειά με τις Lamborghini και Ducati και να αναδιοργανώσουμε τη συνεργασία από την αρχή», δήλωσε ο Μάρκους Ντούσμαν, Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG. Μέσω των συνεργειών και των οικονομιών κλίμακας εκτιμάται ότι οι τέσσερις εταιρείες θα έχουν σημαντικά οφέλη, σημειώνοντας κέρδη αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα τίθενται φιλόδοξοι στόχοι και όσον αφορά το λειτουργικό περιθώριο, το οποίο είναι δείκτης κερδοφορίας. «Από το 2030, το πλάνο μας είναι να έχουμε μακροπρόθεσμο λειτουργικό περιθώριο άνω του 11%. Μέχρι τότε, o στόχος μας θα παραμείνει εντός του 9 με 11%», τόνισε ο Ντούσμαν. «Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους διότι όλες οι μάρκες του ομίλου είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες και έχουν τεράστιες δυνατότητες».

Audi Bentley Lamborghini Ducati

Η Audi AG θα επενδύσει στα δυνατά σημεία και την εξειδίκευση κάθε μάρκας, όπως είναι η παραγωγή supercars από την Lamborghini, η πολυτέλεια της Bentley και η εμπλοκή της Ducati στο MotoE World Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, κάθε μία από τις τέσσερις μάρκες προς αυτή την κατεύθυνση με διαφορετική ταχύτητα αλλά με κοινό στόχο: το κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!