Karting: Πρεμιέρα με πάθος και πολύ χιόνι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Πάνος Σεϊτανίδης
Karting: Πρεμιέρα με πάθος και πολύ χιόνι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Είναι τα kart φτιαγμένα για να πηγαίνουν… τάπα αλλά ιδανικά σε καλές καιρικές συνθήκες, με στεγνό οδόστρωμα όπου τα ελαστικά τους γαντζώνονται σε αυτό και κινούνται με εντυπωσιακό ρυθμό. Μόνο τυχαίο δεν είναι που ακόμα και οι οδηγοί της F1 θεωρούν το karting ως την καλύτερη προπόνηση! Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός έχει αντίθετη άποψη; Μα εντελώς αντίθετη άποψη;

Η θέληση των νεαρών, ταλαντούχων οδηγών για επιτυχία, έλιωσε ακόμα και τα χιόνια (!) που αποτέλεσαν απρόβλεπτο παράγοντα στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting του 2022, που φιλοξενήθηκε στο Kartodromo υπό πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Συνολικά 26 παθιασμένοι οδηγοί αψήφησαν την κακοκαιρία και παρατάχθηκαν στα grid τριών κατηγοριών: Mini, Junior και Senior. Όσο για τη δομή που ίσχυσε στην πρεμιέρα και θα ισχύει και στους άλλους τρεις γύρους του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, περιελάμβανε Χρονομετρημένες Δοκιμές, Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

Ξεκινώντας από τη Mini που είχε συνολικά 14 συμμετοχές, ο Νίκος Καραγιάννης (#8, Speedforce, Exprit-TM) ανέβαζε σταδιακά ρυθμό μέσα στην ημέρα, ήταν ταχύτερος στον Ημιτελικό και πανηγύρισε και στον Τελικό της κατηγορίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Στο βάθρο τον πλαισίωσαν ο Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία, Βασίλης Μάλαμης (#1, Speedforce, Exprit-TM) και ο Αντώνης Βουρος (#27, Saganas Team, BirelART-TM).

Όσο για την Κλάση Μini Β με τους πέντε συμμετέχοντες, ο Σωτήρης Μανάβης (#22 PRT Motorsport, Tony Kart-TM) έκανε κατάληψη στην πρώτη θέση και στα τρία αγωνιστικά σκέλη. Όλοι οι αθλητές της κατηγορίας χρησιμοποιούσαν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Στην Κατηγορία Junior είχαμε έξι αξιόμαχες συμμετοχές, που πάλεψαν με τα χρονόμετρα και τις απαιτητικές συνθήκες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες Rotax και ελαστικά LeCont. Ο Μανώλης Λιουδάκης (#29, Speedforce, LN Kart-Rotax) τοποθετήθηκε στην κορυφή από τον Ημιτελικό κι έπειτα πρώτευσε και στον Τελικό.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Χριστόφορος Μπέζας (#254, DR Rotax Racing, Danillo Rossi-Rotax) και Βασίλης Αποστολίδης (#201, Galaxy Motorsports, Parolin-Rotax)!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Παρόμοιο ήταν το μοτίβο και στη Senior όπου είχαμε επίσης έξι οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις κινητήρων IAME X30 και πατώντας σε ελαστικά LeCont. Ο Στυλιάνος Πετρίσης (#1, Speedforce, Exprit-IAME) είδε πρώτος την καρό σημαία στον Ημιτελικό και τον Τελικό, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πλάι του στην τελική μονομαχία ήταν ο Γιάννης Περιστεράς (#281, GSR Team, Tony Kart-IAME) και ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (#456, Galaxy Motorsports, Parolin-IAME).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Μετά από αυτή την ημέρα καταιγιστικής δράσης που «ζέστανε» όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών, η προσοχή στρέφεται στην Καλαμάτα που θα φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο της σεζόν, στις 26 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!