Ο Ντάνι Πεδρόσα επιστρέφει στους αγώνες με... Lamborghini! (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Ντάνι Πεδρόσα επιστρέφει στους αγώνες με... Lamborghini! (vid)
Ο Ισπανός πρώην αναβάτης MotoGP θα ακολουθήσει τα βήματα του Βαλεντίνο Ρόσι και θα αγωνιστεί σε πρωτάθλημα αυτοκινήτων GT.

Τον Ντάνι Πεδρόσα τον απολαύσαμε να κάνει απίθανα πράγματα με την μοτοσικλέτα της Repsol Honda στο MotoGP κατακτώντας νίκες και βάθρα. Τον απολαύσαμε επίσης ως οδηγό εξέλιξης της KTM τα τελευταία χρόνια να παραδίδει μια πολύ δυνατή μοτοσικλέτα στους Αυστριακούς η οποία είναι ικανή για νίκες. Ποτέ όμως δεν είχαμε απολαύσει τον ταλαντούχο αναβάτη να οδηγεί αγωνιστικά αυτοκίνητα, κάτι που ήρθε η ώρα να κάνει.

Ο Πεδρόσα ανακοίνωσε πως το 2022 θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Lamborghini Super Trofeo με την ομάδα της FFF Racing. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός θα αγωνιστεί στους τέσσερις τροχούς και δεν θα το κάνει σε πλήρη μορφή. Θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες του θεσμού και θα έχει στα χέρια του μια Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2 το οποίο είναι το αυτοκίνητο του ενιαίου πρωταθλήματος.

Pedrosa

Το πρωτάθλημα Super Trofeo είναι υποστηρικτικό πρωτάθλημα του GT World Challenge στο οποίος θα πάρει μέρος ο Βαλεντίνο Ρόσι. Αυτό σημαίνει ότι δύο πρώην αναβάτες MotoGP και μάλιστα τόσο επιτυχημένοι, θα βρεθούν μαζί στην πίστα το ίδιο αγωνιστικό διήμερο τρεις φορές μέσα στο 2022. Ο Ρόσι να θυμίσουμε ότι θα αγωνιστεί όλη τη σεζόν στο GT World Challenge με την ομάδα WRT και το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi R8 LMS.

Pedrosa

Η μοναδική φορά που ο Πεδρόσα έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι αγωνιστικού αυτοκινήτου ήταν το 2018 όταν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της Toro Rosso του 2013 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1. Ο Ισπανός έγραψε στα social media: «Με ικανοποίηση ανακοινώνω ότι θα πάρω μέρος σε 3 αγώνες του Lamborghini Super Trofeo με την ομάδα της FFF φέτος. Ελπίζω να ευχαριστηθώ την αδρεναλίνη του ανταγωνισμού και να μάθω περισσότερα για τα αυτοκίνητα από αυτήν την εμπειρία».

Βίντεο με τον Πεδρόσα να δοκιμάζει το μονοθέσιο της Toro Rosso με την καθοδήγηση του Μάρκ Γουέμπερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!