Formula 1: H φωτιά στο Μπαχρέιν «έκαψε» την AlphaTauri

Formula 1: H φωτιά στο Μπαχρέιν «έκαψε» την AlphaTauri
Τα προβλήματα αξιοπιστίας της ιταλικής ομάδας στο Μπαχρέιν θα της κοστίσουν ακριβά μέσα στο 2022.

Ο εναρκτήριος αγώνας της Formula 1 για το 2022 δεν εξελίχθηκε με ικανοποιητικό τρόπο για την AlphaTauri. H ιταλική ομάδα με έδρα τη Φαέντσα, είδε τον οδηγό της Πιέρ Γκασλί να εγκαταλείπει τον αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, το πρόβλημα που οδήγησε τον Γάλλο σε εγκατάλειψη, διογκώθηκε και η AT03 του πήρε φωτιά.

Παρά το γεγονός πως βοηθοί της πίστας έσπευσαν στο σημείο με πυροσβεστήρες, η ζημιά που προκλήθηκε ήταν αρκετά μεγάλη και φέρνει την ομάδα σε δύσκολη θέση. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και η ολοκληρωτική αλλαγή σασί στο μονοθέσιο, κάτι που βάζει τη Scuderia AlphaTauri με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία.

GP Μπαχρέιν 2022

Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Η μονάδα ισχύος της Honda υπέστη ζημιές με το Energy Store που ήταν τοποθετημένο στο μονοθέσιο να έχει καταστραφεί. Ο κάθε οδηγός έχει δύο στη διάθεσή του για όλη τη χρονιά και η χρήση επιπλέον στοιχείου θα επιφέρει ποινή στον Γκασλί. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν έχουν επηρεαστεί άλλα κομμάτια από τη μονάδα ισχύος του Γάλλου, κάτι το οποίο θα το μάθουμε στο πλαίσιο του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο τεχνικός διευθυντής της AlphaTauri, Τζόντι Έγγιντον, αποκάλυψε στο motorsport.com πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την αστοχία στο μονοθέσιο του Γκασλί. «Ήταν μία αστοχία που συνέβη ξαφνικά. Είχαμε ολοκληρωτική απώλεια ενέργειας. Προς το παρόν αυτό που πιστεύουμε είναι πως σχετίζεται με την μπαταρία, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Ακόμη κάνουμε τις έρευνές μας. Πρέπει να βρούμε τι έφταιξε συνολικά, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε στοιχεία στη μονάδα ισχύος. Θα εξετάσουμε την μπαταρία και τον κινητήρα και στη χειρότερη περίπτωση θα αλλάξουμε κομμάτια από τη μονάδα ισχύος και το σασί».

Pierre Gasly


Παρά το γεγονός πως ο Γκασλί εγκατέλειψε τον αγώνα, ο teammate του, Γιούκι Τσουνόντα, τερμάτισε στην 8η θέση και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Επόμενος σταθμός για το πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας το τριήμερο 25-27 Μαρτίου.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!